Micii Jurnaliști sunt invitați la School of Rock

0

Pe 10 și 11 iulie, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii va avea loc premiera spectacolului de musical „School of Rock”, în regia lui Emil Pantelimon. Cu această ocazie, copiii jurnaliștilor și bloggerilor din România sunt invitați să participe la cea de-a XII-a ediție a programului „Micii Jurnaliști”, care se va desfășura la avanpremiera spectacolului „School of Rock” din 9 iulie, de la ora 18:30.

Până pe 5 iulie, copiii sunt invitați să trimită pe adresa occ.revista@gmail.com o scurtă înregistrare video sau un scurt text în care să spună ce spectacol al Operei Comice le place și de ce sau ce spectacol și-ar dori să vadă, dacă nu au ajuns încă la nicio reprezentație a OCC. Filmul sau textul trebuie să fie însoțit de numele complet al micului jurnalist aspirant, vârsta și o fotografie tip portret.

Micii jurnaliști care vor fi selectați vor primi pe e-mail invitația la avanpremiera spectacolului „School of Rock” și toate detaliile legate de participare. Cele mai bune articole pe care le vor scrie micii jurnaliști după spectacol vor fi publicate pe site-ul și pagina de Facebook ale instituției.

Programul „Micii Jurnaliști” se desfășoară la Opera Comică pentru Copii din stagiunea 2016-2017 și până acum peste 100 de copii au luat parte la spectacole, la turul din spatele cortinei și la conferințele de presă cu echipele de creație și artiștii care au urmat după avanpremieră.

După premiera musicalului „School of Rock” pe Broadway, publicația „The New York Times” spunea prin vocea criticului Ben Brantley: „M-am topit când cele două fetițe au început să cânte corul de backup din Walk on the Wild Side a lui Lou Reed. Toți copiii au personalitatea lor, dar fără nimic excesiv. Preferata mea este mica Evie Dolan, cu figura ei de poker, care interpretează rolul Katie, chitarista bas. Brightman (Dewey la premieră, n.r.) nu face nicio clipă greșeala de a se plasa mai sus decât copiii, ca parteneri de scenă, ci li se alătură pentru a scoate tot ce e mai bun. Este un spectacol remarcabil prin generozitatea și virtuozitatea sa.”

School of Rock” este o transpunere în teatru, pe muzica lui Andrew Lloyd Webber, a peliculei cu același nume din anul 2003, pe scenariul lui Mike White. Echipa de creație condusă de Emil Pantelimon, care semnează regia premierei din România, este alcătuită din Alexandru Ilie (conducere muzicală), Vladimir Turturica (scenografie), Cezara Blioju (coregrafie), Teodora Jaworski (conducere muzicală copii), Irina Furdui (asistent regizor), Valentin Racoveanu (director casting), Alina Gânj (traducere și adaptare), English Kids Academy (pregătire pronunție și dicție). Spectacolele se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, astfel încât familiile din București, și nu numai, să se poată bucura de reîntoarcerea la teatru.

Weekend cu muzică de stradă în Grădina OCC

În weekend, spectatorii se vor delecta cu muzică de stradă (street music) pe scena Căsuței din Copac. Evenimentul se desfășoară în Grădina OCC, în intervalele orare 11-14 și 16-19, sâmbătă și duminică, și are intrarea liberă. Grădina OCC, amenajată la sediul Operei Comice pentru Copii, este deschisă cu activități în aer liber, în fiecare vineri (orele 16–21), sâmbătă și duminică (orele 10–21). Atracțiile de care se pot bucura copiii sunt Aventura Parc, Grădina cu Fluturi Vii, Carnivorium, Oxigenium, Circuitul de mașinuțe, Expressul OCC, Labirintul, Tirul cu arcul, Copacul păsărilor și Râul cu bărcuțe, plus Piscina cu bile din Sala UnderGrant. De asemenea, în Grădina OCC se desfășoară ateliere originale de creație, iar Magazinul OCC este deschis atât la sediu, cât și online, pe site-ul magazinulocc.ro. Accesul la atracții și ateliere se face pe bază de tichete care pot fi procurate de la Magazinul OCC.

Filme în aer liber în acest weekend

Pe lângă spectacolele din stagiune, Sala Mare găzduiește și filmele de seară. Astfel, programul proiecțiilor include următoarele titluri: „În căutarea lui Nemo” (3 iulie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo) și „Povestea lui Despereaux” (4 iulie, ora 21, în aer liber, în funcție de condițiile meteo).

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a primit anul acesta Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta spectacolului” din partea Președintelui Klaus Iohannis.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.