Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Micii arhitecți își prezintă lucrările la Expo De-a Arhitectura 2016, în AFI Palace Cotroceni

0

În perioada 13- 25 iunie 2016, AFI Palace Cotroceni găzduiește evenimentul Expo De-a Arhitectura 2016, o expoziție tematică unde vor fi prezentate machete realizate de sute de elevi din București, Craiova, Otopeni și Pitești. Evenimentul reprezintă etapa finală a cursurilor de pregătire în domeniul arhitecturii și al mediului, susținute de Asociația De-a Arhitectura pe parcursul anului școlar 2015- 2016.

AFI Palace Cotroceni_Expo De-a Arhitectura 2

Expoziția poate fi admirată la intrarea Far a centrului comercial, iar în perioadele 13- 17 iunie și 20- 25 iunie, în intervalul orar 9:30 -12:00 va avea loc festivitatea de premiere a lucrărilor. Între 40 și 100 de elevi vor veni zilnic în mall pentru a prezenta machetele realizate, vor primi întrebări din partea publicului, precum și diplome și premii. Cele mai bune machete vor fi selectate pentru a fi expuse în cadrul Bienalei de arhitectură din toamna acestui an.

Asociația De-a Arhitectura a realizat pe parcursul anului școlar curent cursurile „De-a arhitectura în orașul meu”, „De-a arhitectura MINI” și „De-a arhitectura în școala mea” ce au devenit o tradiție în școlile implicate, încă din anul 2012. Prin sprijinul a 140 de arhitecți voluntari, cursurile despre arhitectură și mediu ajung anual la peste 2500 de elevi care dobândesc și exersează cunoștințe esențiale din cele două domenii.
Mai mult decât atât, în cadrul orelor de curs elevii au posibilitatea de a-și dezvolta cultura vizuală și de a observa spațiul construit în locuința, cartierul și orașul lor. De asemenea, ei au oportunitatea de a propune soluții pentru schimbare, de a lucra în echipă și de a înțelege comunitatea locală dintr-o perspectivă nouă.
Simultan cu expoziția prezentată în AFI Palace Cotroceni, sute de elevi din toată țara își vor expune machetele finale în orașe precum Constanța, Brașov, Sibiu, Timișoara ș.a.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.