Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Memo, Daniel Osmanovici, Andrei Gligor și George Baltă vor parcurge, pentru a treia oara, 100 de km în mers pentru copiii din Asociația Autism Voice

0

Cei 4 sunt inițiatorii mișcării 100K Walk  

Scopul acestei “inițiative” este de a strânge fonduri pentru copii cu autism din Asociația Autism Voice.

București, 13 iunie: Realizatorul radio, Memo Vrînceanu, Daniel Osmanovici, blogger, ultramaratonistul Andrei Gligor și rugbystul participant la curse de alergare în fotoliu rulant, George Baltă, vor strânge fonduri pentru copiii din cadrul Autism Voice printr-un proiect unic in Romania: 100K Walk. Lor li s-a alaturat si Bogdan Coman, ciclist al CSA Steaua Bucuresti.

Startul marșului va fi pe 13 iunie, de la ora 07:00, din zona Arcului de Triumf, iar cei patru își propun să parcurgă 100 de kilometri prin Bucuresti. Fiecare kilometru parcurs se va transforma într-o oră de terapie pentru cei 400 de copii din cadrul centrelor Autism Voice.

Costul unei ore de terapie este de 55 de lei, iar scopul nostru e ca tot mai mulți oameni să se alăture acestui demers aflat la a treia ediție. Este o acțiune curajoasă și ne bucură foarte tare faptul că Memo, Andrei, George, Daniel și Bogdan și-au luat acest angajament față de copiii cu autism. Prin pași mici, putem oferi terapie gratuită micuților cu tulburare din spectul autist”, a precizat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

Evenimentul 100K Walk își propune să strângă un număr cât mai mare de oameni care pot dona fie direct către https://atca.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=10467, fie parcurgand un număr cât mai mare de kilometri dintre cei 100 sau chiar pe toți prin mers sau alergare. Toți cei care vor să ajute cu un anumit număr de kilometri, vor trebui să-și

încarce activitatea pe Strava_100K Walk, în intervalul 13 -14 iunie, și să se asigure că s-au alăturat clubului 100K Walk.

Pentru a avea mai multe șanse de recuperare, un copil cu autism trebuie să facă între 2 și 4 ore de terapie pe zi, iar costul lunar al terapiei variază între 2.500 și 7.000 de lei. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici: https://www.facebook.com/events/554135615361905/.

Despre initiatorii 100K Walk

Sebastian (Memo) Vrînceanu , realizator de radio și maestru biclofonist, reface simbolic drumul spre o lume mai bună pe care l-a parcurs în urmă cu 20 de ani, mergând acum pentru o lume mai bună, mai incluzivă, în care vocea celor mici și izolați să se facă auzită cu putere. 

Daniel Osmanovici , este călit în ale tăticiei și mare susținător al cauzelor umanitare prin activități sportive. El știe că poate să ducă la bun sfârșit acest drum, mai ales dupa cele 37 de ore petrecute in direct pentru Kassandra și dorește să demonstreze că stă în puterea oricăruia dintre noi să contribuie la un viitor mai bun pentru toți. 

Andrei Gligor, ultramaratonist de fapte bune care a alergat pe toate continentele, găsește ca va fi ultraprovocator sa meargă 100 km, el fiind obisnuit sa alerge distante care pot ajunge chiar si la 520k si îi revine misiunea de a-i ține în priză pe ceilalți trei prieteni care-l însoțesc în această călătorie inedită. 

George Baltă, sportiv de performanță, campion și vice-campion national de rugby până la vârsta de 20 de ani, știe foarte bine cum să transforme frica în curiozitate. De cinci ani, participă la curse de alergare în scaunul cu rotile, maratoane și semi-maratoane pentru a ajuta copiii aflați în suferință.

Despre Autism Voice

Autism Voice, fondată în 2008, este prima asociație specializată în recuperarea copiilor cu autism care a introdus în România posibilitatea formării specializate ABA a terapeuților, iar astăzi este singura instituție din România care oferă cursuri de formare continuă acreditate de către BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de două centre de terapie unde 400 de copii cu tulburări comportamentale de spectru autist sunt ajutați să se recupereze prin terapia ABA. Totodată, prin Autism Voice și serviciile sociale gratuite locale și nationale, peste 1.200 de părinți au fost sprijiniți să învețe și peste 2.000 de profesori au participat la programele de formare, și nu numai.

Mulțumim partenerilor care s-au alăturat acestei inițiative: Trisport, Garmin, Chimpanzee, Bellotto, On Romania, 2XU, Tehnodent Poka, Proleasing Motors și Ruvix.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.