Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mega Image în Parcul Natural Văcărești :)

1

Asociația Salvați Dunărea și Delta împreună cu Mega Image au sărbătorit Ziua Pământului, sâmbătă 25 aprilie, printr-o vizită educativă în Parcul Natural Văcărești. Copiii angajaţilor companiei au petrecut câteva ore în Delta Bucureștiului.

Parcul Natural Vacaresti

Ziua Pământului se celebrează anual pe 22 aprilie și marchează momentul în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Cel mai potrivit loc pentru a sărbători această importantă zi a mediului a fost Parcul Natural Văcărești. Acesta este cel mai mare spațiu verde din București, în care își găsesc adăpostul peste 90 de specii de păsări dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale: mamifere, pești, amfibieni.

Copiii angajaților Mega Image au fost implicați într-un atelier educativ despre ecologie în cadrul Observatorului Parcului Natural Văcărești, apoi au plecat în expediție pentru a observa speciile de păsări despre care au aflat informatii în cadrul lecției deschise.

Copiii au fost surprinși de oaza de natură aflată în mijlocul Bucureștiului și bucuroși că au înţeles amenințările la care este supusă zona Văcăreşti. Le-a fost explicată nevoia protejării acesteia, dorindu-ne ca micuții să devină mici ambasadori ai parcului, pe viitor.

Micuţii se pot întoarce oricând într-un parc în care conviețuiesc în armonie viețuitoare alături de comunitatea locală.  Delta se află în Zona Văcărești, situată în sud-estul Bucureștiului, la aproximativ 10 minute de Piața Universității. Acest spaţiu deţine toate caracteristicile pentru a deveni prima și cea mai mare arie naturală protejată urbană din România, contribuind masiv la reducerea riscurilor ecologice într-una din cele mai poluate metropole europene.

Asociația Salvați Dunărea și Delta este o organizaţie neguvernamentală de protecția mediului, care s-a impus în cei zece ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, deținând în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

 1. avatar
  vacaresti vacaresti on

  Domnule Ghinda exista vre-un document, adresa, adeverinta datata – semnata de catre autoritati care numeste „delta”parc”arie” terenul din Vacaresti ???? acolo sunt litigii de 25 de ani. Pana ce
  situatia juridica a terenului la data infiintarii nu va fi completata cu :
  a)-proprietarii de terenuri care au titlu de proprietate dar care nu au inca cadastrul facut
  b)-tabelul cu cererile formulate la Primaria sectorului 4 in temeiul legilor funciare
  c)-tabelul cu notificarile formulate in teneiul Legii nr. 10.2001…
  1)- Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România
  a)- prevede ca prevaleaza restituirea in natura
  Articolul 1 – (1) Imobilele preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist se restituie în natură.
  Articolul 2 – Principiile care stau la baza acordării măsurilor prevăzute de prezenta lege sunt:a)principiul prevalenţei restituirii în natură;
  b) – prevede ca se restituie inclusiv terenurile aflate in domeniul public al statului.
  2) – Fostul obiectiv „Acumulare Lac Vacaresti” este abandonat., fapt consfintit printre altele si de catre ultra mediatizata campanie de presa a Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice de a declara aceasta zona arie naturala protejata, care se poate institui, in conformitate cu legislatia in domeniu aflata in vigoare, si pe terenuri aflate in proprietate privata .
  3)- Legea nr. 10/2001 prin art. 14. alin. (1) prevede ca „Dacă imobilul restituit prin procedurile administrative prevăzute de prezenta lege sau prin hotărâre judecătorească face obiectul unui contract de locaţiune, concesiune, locaţie de gestiune sau asociere în participaţiune, noul proprietar se va subroga în drepturile statului sau ale persoanei juridice deţinătoare, cu renegocierea celorlalte clauze ale contractului, dacă aceste contracte au fost încheiate potrivit legii.”
  Cei de la Mega Image ar trebui sa aiba grija la capuse, insecte, tantari serpi, soparle, soareci sobolani…Sunt eliberate si semnate de primari Titluri de Proprietate, procese Verbale de punere in posesie pe vechiul amplasament, ORDIN DE MINISTRU DE PUNERE IN POSESIE SEMNAT DE ROVANA PLUMB,IN URMA EXECUTARII JUDECATORESTI, SUNT TERENURI INTABULATE, Sunt TITLURI ELIBERATE (Decembrie 2013) , sunt PROCESE VERBALE DE PUNERE IN POSESIE INCA NEINTABULATE, DEOARECE DUPA 20- DE ANI DE PROCESE PROPRIETARII NU AU BANI PENTRU ALT PROCES SI ANUME DE RECTIFICARE CARTE FUNCIARA, DEOARECE ALTFEL NU AU CUM SA-SI INTABULETE DREPTUL DE PROPRIETATE ., mediu nu vrea pe cale amiabila .. Proprietarii de drept ai acestor terenuri nu se pot folosi de proprietate si nici nu pot sa-si exercite dreptul de proprietari ai terenurilor ce le apartin de drept, dar nici dreptul de folosinta care este un …“ Atribut al dreptului de proprietate, constand in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui”

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.