Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Meditaţie cu boluri tibetane

0

Meditatie cu boluri tibetane

Bolurile tibetane, cunoscute şi sub numele de boluri cântătoare, sunt instrumente muzicale utilizate de mii de ani în Orient, ca suport sonor în timpul meditaţiilor şi rugăciunilor.

Bolurile tibetane în compoziţie 7 metale corespondente celor 7 planete ale sistemului nostru solar: aur– Soare, argint– Luna, mercur– Mercur, cupru– Venus, fier– Marte, staniu– Jupiter, plumb– Saturn. Se spune însă că formula secretă de producere a bolurilor s-a pierdut, astfel că în ziua de azi nu mai este sigur ca au în compoziție 7 metale. Sunt produse manual, și în timpul manoperei se rostesc mantre. Vibraţiile bolurilor tibetane pătrund în adâncimea corpului, masând în profunzime celulele şi armonizând în acelaşi timp centrii energetici, care vor intra astfel în rezonanţă cu cele 7 planete corespondente metalelor din compoziţia bolului.

Bolurile tibetane pot fi plasate pe abdomen, pe piept, pe spate, pe picioare sau în jurul corpului. Prin activare cu un bastonaş, ele produc vibraţii care se transmit în profunzimea zonei în care sunt aşezate, realizând unmasaj sonor la nivel celular. Astfel se creează o stare de armonie la nivelul fiecărei celule. Datorită pătrunderii profunde a vibraţiilor în ţesuturi, sunetul poate atinge zone care, în general, nu pot fi abordate prin tehnici convenţionale. Graţie armonicilor deosebite precum şi sunetelor naturale ale bolurilor cântătoare, această terapie acţionează în mod global asupra corpului, minţii şi sufletului, permiţând atingerea rapidă a unei stări de relaxare profundă.

Într-o terapie individuală se folosesc în general de la 3 la 12 boluri, iar în terapia de grup se pot folosi mai multe. Pe lângă sunetul fundamental, ele produc o gamă de armonici a căror sonoritate se menţine mult timp, iar ceea ce rezultă este o adevărată muzică sacră pentru trup şi suflet. Bolurile tibetane induc o stare de profundă linişte interioară ce merge dincolo de simpla relaxare, ajungând să producă în creier unde alfa şitheta care generează stări de meditaţie foarte profundă. Terapia cu boluri tibetane este ideală în reducerea stresului, relaxare profundăşi armonizare în plan mental. Sunetele generate de boluri au efecte benefice în special asupra sistemului nervos central, echilibrând activitatea emisferelor cerebrale.

Cu cine?

Sunt Halmágyi Péter și voi fi gazda celor 4 ateliere de meditație cu boluri tibetane.

De mulți ani de zile caut o metodă de a alina suferințele și durerile oamenilor. Pe parcursul căutărilor mele am descoperit metoda alinării suferințelor prin terapia cu boluri tibetane. Am avut deosebita șansă și bucurie de a mă întâlni cu mari maeștri în domeniu, cei care m-au inițiat și mi-au îndrumat pașii în această direcție. Am obținut diploma de terapeut în urma absolvirii unui modul de formare în cadrul Academiei Peter Hess din Bonn, Germania.

Pe parcursul activității mele, am organizat meditații de grup și individuale, terapii personalizate. Am inițiat programul ”Chakra Dance”, curs prin care participanții își însușesc metodele de a-și activa chakrele prin meditație, mișcare și vibrația bolurilor.

Cu ce?

În ținută lejeră, comodă.

 

Când?

vineri@incubator107 , 10 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

vineri@incubator107 , 17 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

vineri@incubator107 , 24 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

vineri@incubator107 , 31 octombrie 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde ?

Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Vr%C4%83jitorilor/1382  înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie: http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.