Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Meditatia, Rugaciunea, Contemplatia: Tehnici reparatorii

0

Fundatia Calea Victorieiva asteapta incepand de marti, 28 aprilie, de la ora 19:00, la cursul  Meditatia, Rugaciunea, Contemplatia: Tehnici reparatorii, sustinut de Mario Barangea, specialist in istoria rligiilor.

„Tehnici reparatorii” este, o spun din start, o denumire un pic stranie pentru un curs. Dar nu ni se va mai parea nimic ciudat  cand vom realiza, pe masura ce vom parcurge prin discutii itinerariul teoretic propus, ca lucrurile despre care vorbim aici sunt atat de familiare incat au cazut in desuetudine sau chiar in uitare.

Curs de Branding personal

Pentru a intelege mai bine ce inseamna viata spirituala, e necesar sa recuperam din tezaurul de experiente sufletesti lucrurile care ne vorbesc despre cunoastere. Despre un fel anumit, aparte, de cunoastere, desigur. Cursul are ca pivot intelegerea existentei dintr-o perspectiva exclusiv religioasa. Sau, cu ingaduinta, filosofic-religioasa.

Iata cateva dintre temele ce vor fi discutate:

1. Meditatia – De la simple tehnici de relaxare pana la antrenarea atentiei si a discernamantului. Pentru exemplificare – o scurta analiza structurala a meditatiei  vipassana.

2. Rugaciunea – Spre diferenta de meditatie, rugaciunea presupune in primul rand actul comunicarii. Cui ii adresam rugaciunea si cum? Propunerea mea este o analiza comparativa: rugaciunea in buddhism, rugaciunea publica si privata in zoroastrism și rugaciunea in iudaismul mistic

3. Contemplatia – In contemplatie exista grade de asimilare. Care sunt acestea?

4. Transa samanica – Marturia unei initieri samanice ne va da sansa de a intelege mai bine ce inseamna „calatoria in lumea spiritelor”.

5. Dimensiunile vietii spirituale – Recapitulare a unui parcurs spiritual complet, urmarind liniile de parcurs ale fenomenologiei vietii interioare.

Lector: Mario Barangea

Data incepere: 28 aprilie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamana, marti

Cost: 250 ron (costul include materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron (costul include materiale de lucru)

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.