Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Medicentrum oferă sprijin logistic gratuit Spitalului Clinic Colentina pentru a-și evalua pacienții online pe platforma pacient.assmb.ro

0

București, 17 martie 2020: Medicentrum, un start-up creat de dr. Horațiu Ioani, neurochirurg la Spitalul Clinic Colentina, și Lite Microsystems au venit în întâmpinarea situației fără precedent prin care trece România și au oferit gratuit sprijinul logistic pentru ca medicii să poată ajuta în continuare, de la distanță, pacienții externați. Așadar, de astăzi, Spitalul Colentina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, va oferi evaluări medicale la distanță gratuite pacienților care au fost internați la acest spital și vor să recontacteze pentru întrebări secția de pe care au fost externați.

Pacienții care sunt în situația descrisă sunt invitați să acceseze pacient.assmb.ro. Răspunsul va fi dat în 12-24 de ore în funcție de disponibilitatea personalului medical.

Invitația Medicentrum lansată Spitalului Clinic Colentina a fost făcută imediat ce criza a început, iar dezvoltarea secțiunii speciale a durat o săptămână. Având în vedere că, începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2, evaluarea la distanță este cu atât mai importantă. Începând cu această dată, sunt oprite toate internările.

Platforma oferă, de asemenea, posibilitatea completării fișei de triaj pentru COVID-19.

Echipa Medicentrum a oferit tot sprijinul tehnic și logistic pentru ca spitalul să aibă o secțiune funcțională, iar medicii să învețe să o folosească.

În condițiile actuale de criză, izolare și carantină, mi-am dorit să pun la dispoziție gratuit serviciile noastre pentru a depăși mai ușor perioada. Am gândit de la început Medicentrum ca pe o soluție ideală pentru a salva resurse importante, mai ales timp pentru medici și pacienți. Ca medic, sper ca și după această criză să folosim metode tehnologice simple, cum este o platformă de evaluare medicală la distanță, pentru a economisi timp și a salva vieți”, a declarat dr. Horațiu Ioani.

Platforma www.medicentrum.ro, lansată în 2019, are în acest moment peste 100 de medici din toată țara care însumează 81 specialități. Medicentrum este finanțat prin fonduri europene prin proiectul Start-up Centru.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.