Mediateca romanilor din Timoc, ICR Bucuresti, 4- 5 noiembrie 2009

2

Mediateca românilor din Timoc, proiect documentar dedicat românilor din Timoc.
Filme documentare şi expoziţie de fotografie la Institutul Cultural Român.

n187250190627_84Miercuri, 4 noiembrie şi joi, 5 noiembrie 2009, orele 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti), va avea loc o serie de evenimente dedicate comunităţii româneşti din Timoc (Serbia de Răsărit).

În prima zi, va fi proiectat filmul documentar Sinele şi celălalt. Balkan love story, realizat de Ionuţ Piţurescu. Joi, sunt programate proiecţia filmului documentar şi vernisajul expoziţiei de fotografie Timoc. Lumea de dincolo, regizor şi fotograf Marius Olteanu.

Filmele şi expoziţia de fotografie prezentate la ICR sunt rezultate ale proiectului Mediateca românilor din Timoc, derulat de ICR, prin Direcţia Români din Afara Ţării, în perioada aprilie – octombrie 2009. Proiectul este conceput ca parte a unui program amplu, de lungă durată, având ca scop promovarea patrimoniului istoric şi cultural al acestei comunităţi româneşti, prin valorificarea cercetărilor de teren pe teme antropologice şi etnografice şi mediatizarea lor în România şi în străinătate. Detalii: www.icr.ro

La evenimentele de la ICR vor fi prezenţi Protopopul iconom stavrofor Boian Alexandrovici, paroh al Mălainiţei şi Remesianei şi protopop al Daciei Ripensis (Serbia), Zavişa Jurj, preşedintele asociaţiei Ariadnae Filum din Bor (Serbia), Duşan Pârvulovici, directorul Federaţiei Românilor din Serbia (Negotin). De asemenea, vor lua cuvântul conf. univ. dr. Otilia Hedeşan, de la Catedra de literatură română şi comparată a Universităţii de Vest din Timişoara, Dorin Lozovanu, preşedintele Asociaţiei Europene de Geografie şi Etnologie din Republica Moldova, dr. Emil Ţîrcomnicu, cercetător la Institutul de Etnografie şi Folclor din Bucureşti. Din partea Institutului Cultural Român vor fi prezenţi domnul Horia-Roman Patapievici, preşedinte şi Ion Mircea, directorul Direcţiei Români din Afara Ţării.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 8 noiembrie, în intervalul orar 10.00-20.00. Accesul publicului este liber.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    Desi sunt român, cu rusine recunosc ca nu am fost niciodata în Timoc, însa voi m-ati facut curiosi, si cum nu e nici chiar asa de departe, m-ar placea sa le fac o vizita fratilor români de acolo(sper sa nu treabuiasca viza sau alte formalitati care dureaza mult)! I would like to visit Timoc and meet our Romanian brothers who live there! So I’m glad to read this article!

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.