Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Media 10 la responsabilitate sociala pentru liceeni din Bucuresti

0

Media 10 la responsabilitate sociala pentru liceeni din Bucuresti

Programul social “Engleza pentru Viata” al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie incheie cel de-al doilea modul cu dublu succes: 350 de copii din 13 centre sociale bucurestene au acumulat prin joc noi cunostinte de limba engleza si 55 de tineri voluntari au invatat din plin ce inseamna sa daruiesti intr-un mod nobil, din inima si cu discretie.

Voluntarii Asociatiei Shakespeare School pentu Educatie, majoritatea liceeni de 16-17 ani, au sustinut saptamanal din luna octombrie ore de engleza prin metode interactive. Prin jocuri si activitati amuzante, ei i-au ajutat pe copiii nevoiasi din centrele sociale sa prinda drag de limba engleza. Activitatile de grup, prietenia, caldura si rabdarea voluntarilor, dar mai ales incurajarile lor, le-au dat copiilor mai multa incredere in ei si speranta la un viitor mai bun.

Ambitia copiilor si modul in care trec zambind peste probleme, fara sa uite sa fie copii in pofida vietii grele pe care o duc, i-au impresionat profund pe voluntarii “Engleza pentru Viata”. Asa ca, pe langa cadourile oferite ce asociatie, voluntarii au luat initiativele singuri si au au pornit mici campanii de donatie printre colegi si cunostinte.

Impartasind povestile copiilor, tinerii voluntari au reusit prin forte proprii sa stranga cadouri pentru cei mici: haine, carti si jucarii care sa le mai lumineze sarbatorile. Unii voluntari au folosit pentru donatii chiar fondurile stranse din vanzarea revistei liceului lor. “Toti acesti copii sufera si au o poveste trista. Trebuie sa-I intelegem si sa-I sprijinim sa-si depaseasca conditia prin rabdare si empatie. Recompensa emotionala este uriasa, la fel si satisfactia de a vedea ca faci o schimbare.” – Ioana Ene, voluntara “Engleza pentru Viata”.

Proiectul “Engleza pentru Viata” este sustinut in primul rand de centrul de pregatire a limbii engleze Shakespeare School, ce finanteaza Asociatia Shakespeare School pentru Educatie. De asemenea, parintii si cursantii din comunitatea Shakespeare School au contribuit  prin donatii si sponsorizari.

Un mare ajutor vine din partea Fundatiei de Evaluare in Educatie, ce s-a alaturat miscarii educationale “Engleza pentru Viata”, devenind sponsor al asociatiei. Fundatia de Evaluare in Educatie organizeaza concursuri nationale de evaluare a cunostintelor pentru clasele I-XII la disciplinele limba romana, matematica, fizica, informatica si limba engleza. Concursurile ii ajuta pe participanti sa isi structureze cunostintele si motiveaza copiii si tinerii din intreaga tara sa obtina performanta si sa pretuiasca educatia.

Programul de voluntariat este in continuare deschis. Tinerii care stapanesc foarte bine limba engleza si vor sa daruiasca din timpul si cunostintele lor pentru a-I ajuta pe acesti copii ambitiosi se pot inscrie trimitand CV-ul si o scrisoare de motivatie in limba engleza la adresa office@asociatiapentrueducatie.ro.  Cei care doresc sa se alture cauzei Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie pot gasi mai multe informatii pe site-ul www.asociatiapentrueducatie.ro sau la numarul de telefon 0725 120 855.

Proiectul “Engleza pentru Viata” este finantat prin programul european Tineret in Actiune si isi propune sa dezvolte tinerii prin implicarea in viata comunitatii.

Cadouri la Fundatia Sf Dimitrie

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce ajuta copiii cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza si sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. O limba straina poate deschide multe oportunitati si poate face diferenta in dezvoltarea tinerilor. Printre proiectele asociatiei: burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creatie cu premii scoli de vara in Marea Britanie – Shakespeare School Essay Competition, campanii in licee privind certificarile internationale. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Pentru mai multe detalii viziteaza www.asociatiapentrueducatie.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.