Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MATER, prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est. Elevii și studenții vor avea acces gratuit la biblioteca de materiale

0

De acum profesioniștii în design și constrcții pot folosi prima bibliotecă de materiale din Europa de Sud-Est – MATER –

Elevii și studenții vor avea acces gratuit la biblioteca de materiale

București, 24 octombrie 2017 – Noua bibliotecă de materiale – MATER – a fost deja vizitată de peste 1.000 de profesioniști din domenii precum arhitectură, design, arte vizuale, construcții sau producție publicitară. Aceștia au participat la conferințe și seminarii de prezentare a tehnologiilor și a materialelor expuse, organizate de partenerii MATER, precum și la lansarea oficială a acestui spațiu original din București.

Evenimentele au abordat teme de interes, în special din domeniul arhitecturii (e.g. eficiența energetică în construcții, proiecte de arhitectură premiate), al designului interior (e.g. trend-uri în amenajarea spațiilor de birouri, materiale și tehnici noi de colorare) și al artelor vizuale (e.g. soluții din zona hârtiei, tapetului și a foliilor decorative pentru diverse industrii creative). Expertiza a fost furnizată de consultanții tehnici ai partenerilor-producători de materiale, precum și de specialiști internaționali precum Alex Horisberger – Senior Design Consultant BASF (Germania), Agnes Lafarge – Marketing Development Manager Antalis International (Franța) și Matteo Sghedoni – Sales Manager GranitiFiandre (Italia).

Decizia de a sprijini acest proiect a fost una cât se poate de firească: la BASF, inovația este motorul care ne-a propulsat în ultimii 150 de ani și ne-a permis să devenim lider în domeniul chimiei. În mod similar, Biblioteca de Materiale este un demers unic în această regiune, demers care pune accent pe inovație și pe oamenii din spatele acesteia – pentru a fi creativ ai nevoie de un spațiu care să îți permită să gândești out of the box. Și pentru că MATER vizează domeniul construcțiilor și al designului de produs – două domenii care pot accelera și menține creșterea economică – oferim celor care vor folosi acest spațiu nu doar mostre de materiale și acces la cunoștințe specializate, ci și materiale puse în operă, precum pardoseala din acest spațiu, pentru a trăi experiența utilizatorului care beneficiază de produsele BASF”, declară Diana Neacșu – Communications & Government Relations BASF.

Feedback-ul participanților a fost unul pozitiv: o bibliotecă de materiale este un instrument foarte util în orice proiect de arhitectură sau design. Posibilitatea de a atinge materialele și de a consulta fișele tehnice facilitează partea de cercetare și proiectare, iar întreaga experiență are loc într-un spațiu inspirațional în care breslele creative pot descoperi materiale și texturi noi.

Pentru a dezvolta o mai bună cultură a materialelor în România, elevii și studenții vor avea acces gratuit, pe baza legitimației. MATER devine, astfel, o resursă educațională extrem de utilă în procesul de învățare, fiind un spațiu deschis atât pentru vizite ghidate, cât și pentru ateliere de lucru sau seminarii ținute de profesori și companiile care vor să-și prezinte materialele și tehnologiile.

Pentru cei care nu mai sunt studenți, primele două intrări în bibliotecă sunt gratuite, apoi există opțiunea unui abonament anual de 120 euro.

MATER (Splaiul Unirii 160, în incinta Industriei Bumbacului) este deschisă între orele 10:00 – 19:00, de luni până vineri, iar sâmbăta între orele 12:00 – 19:00. Pentru mai multe detalii puteți vizita www.materlibrary.ro sau scrie pe contact@materlibrary.ro.

MATER este prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est, dedicată profesioniștilor care lucrează cu materiale și nu numai: arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, dar și organizații care dezvoltă produse și materiale noi și au nevoie de această resursă. Într-o primă etapă va expune 3.000 de mostre de materiale. Spațiul de 1.000 mp cuprinde trei zone principale: biblioteca (pentru consultarea materialelor), sala multifuncțională (pentru conferințe și workshop-uri dedicate materialelor, cu o capacitate de 120 de persoane) și hub-ul (spațiu de co-working cu birouri private, dar și cu mese de lucru la comun).

MATER este un proiect dezvoltat de asociația Nod makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm excelența creat de Porsche Romania și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, precum și un proiect finanțat în programul ”București, Oraș participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București.

Parteneri: Antalis Romania, BASF, Decor Floor, EGGER Group, Geplast, GranitiFiandre, Holcim Romania, IR Colours, Jotun, Monolit, PIATRAONLINE, Saint-Gobain Building Glass România, Saint-Gobain Rigips Romania Saint Gobain Isover, Semmelrock Romania, Tondach, Wienerberger Romania

Parteneri amenajare: Holdmann Romania, Makershop, Nova Design, ProfilistLED, Roca

Partener business: Banca Transilvania

Design si amenajare: Wolfhouse Productions, Kinnarps Romania

Partener comunicații: Orange Fab Romania

Partener legal: The right house

Parteneri strategici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Ordinul Arhitecților din România, matériO Paris, better, URBAN INCERC

Sprijin în comunicarea MATER: MSLGROUP The Practice, THE PLOT

Parteneri media: Branding Magazine, Designist.ro, Graphic Front, Igloo media, start-up.ro, SpatiulConstruit, Revista Zeppelin

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor sustenabil. Îmbinăm succesul economic cu protecția mediului și cu responsabilitatea socială. Cei aproximativ 114.000 de angajați ai grupului BASF lucrează pentru a contribui la succesul clienților noștri în majoritatea sectoarelor și aproape în fiecare țară din lume. Portofoliul nostru este organizat în cinci segmente: Substanţe chimice, Produse performante, Materiale & soluţii funcţionale, Soluţii agricole şi Petrol și gaze. BASF a generat vânzări de aproximativ 58 de miliarde de euro în anul 2016. Acțiunile BASF sunt listate la bursele de valori din Frankfurt (BAS), Londra (BFA) și Zurich (BAS). Informații suplimentare la adresa www.basf.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.