Masa rotundă ”Viitorul Responsabiliății sociale” / Cărturești Verona, 27 iunie

0

Data: 27 iunie 2013

Loc de desfășurare: Cărturești Verona, 10:00 – 16:00

reteaua sociala actionam responsabil

Organizăm în cadrul proiectului „Acționăm Responsabil! – Rețeaua Socială RSC” (www.actionamresponsabil.ro), ultima masă rotundă din seria „Probleme și soluții pentru promovarea responsabilității sociale” (consultați aici descrierea dezbaterilor)pe data de 27 iunie 2013, în intervalul orar 10:00 – 16:00 (loc de desfășurare:  Cărturești Verona, Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti).

Vă propunem spre dezbatere o temă specială și care, sperăm noi, va clarifica direcțiile de acțiune pentru grupurile de lucru pe care le vom organiza în continuarea acestui demers:Viitorul responsabilității sociale. Pentru a integra principiile responsabilității sociale la nivelul unei societăți în continuă transformare și afectată de o profundă criză a valorilor, este nevoie de schimbări fundamentale în ADN-ul acesteia. Cine și de unde începe? Care este viitorul responsabilității sociale? Ce rol vor avea Statul, Societatea Civilă sau Piața în a defini acest viitor?

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ai companiilor, ai partenerilor sociali și ai organizațiilor neguvernamentale.

***

Masa rotundă face parte dintr-un demers mai amplu în cadrul căruia ne-am propus aprofundarea subiectelor relevante cu privire  la rolul pe care statul poate să il joace, prin politici publice, în promovarea responsabilității sociale, identificate în urma conferinței „Rolul statului în promovarea responsabilității sociale”. Obiectivul final este configurarea unui program de inițiative de advocacy pentru îmbunătățirea cadrului legal și pentru o mai buăa utilizare a resurselor în ceea ce privește promovarea responsabilității sociale în România, sub toate aspectele ei.

Ultima masă rotundă din această serie a propus ca temă de dezbatere „Responsabilitatea socială în școli și universități”  și a avut loc pe data de 13 iunie 2013.

Eveniment realizat cu sprijinul: Librăria Cărturești

Partenerii media: Cariereonline.ro, CSRmedia, Manager.roPortal HR, Romania Pozitiva, StiriONG.ro, Wall-Street, Institutul de Economie Sociala..

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează