Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Masa rotundă ”Viitorul Responsabiliății sociale” / Cărturești Verona, 27 iunie

0

Data: 27 iunie 2013

Loc de desfășurare: Cărturești Verona, 10:00 – 16:00

reteaua sociala actionam responsabil

Organizăm în cadrul proiectului „Acționăm Responsabil! – Rețeaua Socială RSC” (www.actionamresponsabil.ro), ultima masă rotundă din seria „Probleme și soluții pentru promovarea responsabilității sociale” (consultați aici descrierea dezbaterilor)pe data de 27 iunie 2013, în intervalul orar 10:00 – 16:00 (loc de desfășurare:  Cărturești Verona, Str. Arthur Verona 13-15, Sector 1, Bucureşti).

Vă propunem spre dezbatere o temă specială și care, sperăm noi, va clarifica direcțiile de acțiune pentru grupurile de lucru pe care le vom organiza în continuarea acestui demers:Viitorul responsabilității sociale. Pentru a integra principiile responsabilității sociale la nivelul unei societăți în continuă transformare și afectată de o profundă criză a valorilor, este nevoie de schimbări fundamentale în ADN-ul acesteia. Cine și de unde începe? Care este viitorul responsabilității sociale? Ce rol vor avea Statul, Societatea Civilă sau Piața în a defini acest viitor?

La eveniment sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ai companiilor, ai partenerilor sociali și ai organizațiilor neguvernamentale.

***

Masa rotundă face parte dintr-un demers mai amplu în cadrul căruia ne-am propus aprofundarea subiectelor relevante cu privire  la rolul pe care statul poate să il joace, prin politici publice, în promovarea responsabilității sociale, identificate în urma conferinței „Rolul statului în promovarea responsabilității sociale”. Obiectivul final este configurarea unui program de inițiative de advocacy pentru îmbunătățirea cadrului legal și pentru o mai buăa utilizare a resurselor în ceea ce privește promovarea responsabilității sociale în România, sub toate aspectele ei.

Ultima masă rotundă din această serie a propus ca temă de dezbatere „Responsabilitatea socială în școli și universități”  și a avut loc pe data de 13 iunie 2013.

Eveniment realizat cu sprijinul: Librăria Cărturești

Partenerii media: Cariereonline.ro, CSRmedia, Manager.roPortal HR, Romania Pozitiva, StiriONG.ro, Wall-Street, Institutul de Economie Sociala..

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.