Masa rotundă „Surse de finanţare a economiei sociale”

0

Economia socială reprezintă un instrument viabil de reinserție în muncă a persoanelor provenind din rândul grupurilor vulnerabile. Situația economică existentă reprezintă o provocare pentru sustenabilitatea structurilor economiei sociale, sursele de finanțare publice sau private reprezentând o soluție.

Luând în considerare aceste aspecte, Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Fundaţia Creştină Rhema şi Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă anunță organizarea mesei rotunde Surse de finanţare a economiei sociale, în cadrul proiectului  Întreprinderi sociale responsabile, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și implementat în perioada ianuarie – decembrie 2015 în regiunile București-Ilfov și Centru.

Masa rotundă „Surse de finanţare a economiei sociale” va avea loc în data de 04.06.2015 la Ceainăria Merci Charity Boutique, începând cu ora 11. Evenimentul este primul de acest gen organizat în cadrul proiectului Întreprinderi sociale responsabile.

În cadrul mesei rotunde vor fi dezbătute următoarele teme: de ce avem nevoie de economie socială; mecanisme de sprijin şi finanţare a economiei sociale; modele de urmat în domeniul economiei sociale; oportunităţile pe care le pot aduce sursele private de finanţare – sunt ele mai accesibile decât sursele publice?.

Proiectul „Întreprinderi sociale responsabile” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă și încurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor și a administrației publice să realizeze investiții în domeniul economiei sociale.

Dintre rezultatele concrete ale proiectului putem enumera: dezvoltarea competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru un număr de 400 de  persoane vulnerabile (din regiunile Bucureşti – Ilfov şi Centru); 100 dintre acestea vor participa la un program de formare în domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui număr de 11 structuri de economie socială în cele două regiuni şi crearea unui număr total de 72 de locuri de muncă (atât în mediul urban, cât şi în mediul rural), 48 dintre acestea urmând a fi ocupate de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează