Masa rotundă „Surse de finanţare a economiei sociale”

0

Economia socială reprezintă un instrument viabil de reinserție în muncă a persoanelor provenind din rândul grupurilor vulnerabile. Situația economică existentă reprezintă o provocare pentru sustenabilitatea structurilor economiei sociale, sursele de finanțare publice sau private reprezentând o soluție.

Luând în considerare aceste aspecte, Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Fundaţia Creştină Rhema şi Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă anunță organizarea mesei rotunde Surse de finanţare a economiei sociale, în cadrul proiectului  Întreprinderi sociale responsabile, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și implementat în perioada ianuarie – decembrie 2015 în regiunile București-Ilfov și Centru.

Masa rotundă „Surse de finanţare a economiei sociale” va avea loc în data de 04.06.2015 la Ceainăria Merci Charity Boutique, începând cu ora 11. Evenimentul este primul de acest gen organizat în cadrul proiectului Întreprinderi sociale responsabile.

În cadrul mesei rotunde vor fi dezbătute următoarele teme: de ce avem nevoie de economie socială; mecanisme de sprijin şi finanţare a economiei sociale; modele de urmat în domeniul economiei sociale; oportunităţile pe care le pot aduce sursele private de finanţare – sunt ele mai accesibile decât sursele publice?.

Proiectul „Întreprinderi sociale responsabile” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă și încurajarea marilor companii, a IMM-urilor, ONG-urilor și a administrației publice să realizeze investiții în domeniul economiei sociale.

Dintre rezultatele concrete ale proiectului putem enumera: dezvoltarea competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru un număr de 400 de  persoane vulnerabile (din regiunile Bucureşti – Ilfov şi Centru); 100 dintre acestea vor participa la un program de formare în domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui număr de 11 structuri de economie socială în cele două regiuni şi crearea unui număr total de 72 de locuri de muncă (atât în mediul urban, cât şi în mediul rural), 48 dintre acestea urmând a fi ocupate de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează