Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Masă rotundă despre rolul dialogului social în artele spectacolului

0

Coaliţia Sectorului Cultural Independent organizează la București o masă rotundă în contextul proiectului „Dialogul social în domeniul artele performative în Europa”, proiect coordonat de rețeaua europeană PEARLE (Liga Asociațiilor de Angajatori din Artele Spectacolului în Europa) cu sediul la Bruxelles și derulat în mai multe țări europene. Întîlnirea va avea loc în data de 2 iulie 2012 la Spațiul Public European din str. Vasile Lascăr nr. 31, între orele 10.00 – 16.00, și este dedicată discuțiilor unor teme puțin prezente pe scena culturală din România. Între acestea: rolul asociațiilor și rețelelor de angajatori în domeniul artelor spectacolului la nivel european; istoria și impactul dialogului social în România; statutul artiștilor liber-profesioniști în România; asigurările de sănătate pentru artiști la nivel european.

Masa rotundă va reuni actori culturali instituționali locali și internaționali, între care se numără invitații din rețeaua PEARLE – Anita Debaere (director Pearle), Bénédicte Pollak (secretar general adjunct, Uniunea Națională a Angajatorilor din Teatrele și Sălile Publice de Spectacole din Franța), Momchil Gorgiev (BAROK – Asociația Angajatorilor din Domeniul Cultural din Bulgaria), Ilka Schmalbauch (Deutcher Buhnenverein – Asociația Teatrelor și Orchestrelor din Germania), Alexandra Bobes (administrator Pearle). Vor susține de asemenea intervenții în cadrul mesei rotunde Leonard Pădureţ (secretar confederal Blocul Naţional Sindical, ramura Cultură – FAIR) și Cosmin Manolescu (coregraf și manager cultural).
Pearle este o federație europeană a organizațiilor active în domeniul artelor spectacolului care reprezintă prin membrii săi mai mult de 4.500 de teatre, companii de teatru, orchestre și ansambluri muzicale, opere și companii de balet și de dans, festivaluri și alte organizații active în întreaga Europă în domeniul artelor performative. Pearle acționează ca o platformă de informare a membrilor, de schimb de experiență în materie de management cultural și abilități tehnice, de susținere și de asistență în formarea asociațiilor de angajatori în domeniu, și de lobby la nivelul Comisiei Europene și a altor autorități publice ale căror decizii pot afecta munca în domeniul artelor spectacolului în Europa.

Înființată în 2010, Coaliția Sectorului Cultural Independent (CSCI) este o rețea de organizații culturale neguvernamentale, artiști și manageri culturali, care își propune să susțină și să promoveze interesele sectorului cultural privat în relație cu autoritățile publice. Coaliția derulează activități de monitorizare și campanii de advocacy și lobby, realizează studii, rapoarte și evaluari privind situația sectorului cultural din România, și este un partener activ de dialog în relația cu autoritățile și instituțiile publice din cultură. Organizațiile/ inițiativele active în cadrul platformei CSCI sînt Fundaţia Gabriela Tudor, Asociația MetruCub – resurse pentru cultură, artsf – artist management service, Fundația AltArt, Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, Asociația pepluspatru/ Centrul de Introspecție Vizuală, Asociația Colectiv A, Asociația Jumătatea Plină. Un număr aproximativ de alte 25 de organizații, artiști și manageri culturali susțin eforturile CSCI.

Masa rotundă este organizată în parteneriat cu Pearle și cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.