Masa rotundă cu tema Paris Climat 2015. Consumul responsabil de la agricultură la gastronomie.

0

Duminică, 27 septembrie, ora 11.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc masa rotundă cu tema Paris Climat 2015. Consumul responsabil de la agricultură la gastronomie. Cum să fim creativi. Evenimentul este organizat în cadrul Fête de la Gastronomie și va fi deschis de Dl. François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Afis-masa rotunda Fete de la gastronomie
La masa rotunda vor participa Tiberiu Danețiu (director marketing Auchan),Viorica Boboc (consilier superior în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale), Lavinia Andrei (Terra Mileniul III), Raluca Ouriagli (Ateliere Fără Frontiere), Laurențiu Cernat (Grădini Urbane Comunitare).

În preajma conferinței de la Paris – COP 21 – referitoare la negocierile internaționale despre climă, atingem unul dintre subiectele care pot face diferența pe termen lung, lupta împotriva risipei alimentare. Există strategii pentru reducerea deșeurilor, de utilizare inteligentă a resurselor naturale și de siguranță alimentară care pot fi aplicate la toate nivelurile de consum, începând de la cel individual, până la politici ale statului. Cum se văd aceste preocupări din perspectiva marilor lanțuri comerciale, a ONG-urilor și a ministerului agriculturii?

Eveniment organizat în cadrul Fête de la Gastronomie de către partenerul afiliat evenimentului, Librăria Humanitas de la Cișmigiu, împreună cu CCIFER, Ambasada Franței, Business France și Institutul Francez.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează