Masa rotundă cu tema „Social media in campania electorala”

0

Asociația pentru Jurnalism și Online Media (AJO), cu sprijinul  Ambasadei Statelor Unite la București a organizat sîmbătă, 28 aprilie 2012, masa rotundă cu tema SOCIAL MEDIA ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ”.

În pragul alegerilor locale, Asociația pentru Jurnalism și Online Media și-a propus să aducă la aceeași masă politicieni, jurnaliști și studenți pentru a discuta o temă considerată de actualitate pentru procesul democratic, societatea civilă și media, respectiv relația dintre rețelele de socializare și campania electorală.

La întîlnire va lua parte și KENNETH WETZEL, atașat de presă al Ambasadei SUA, care a vorbit despre rolul Facebook, Twitter și Google+ în actuala campanie electorală pentru președinție.

„Obiectivul întîlnirii este de a afla care sînt șansele ca Facebook și Twitter, cele mai populare rețele de socializare în România, să aducă mai mulți tineri la votul din iunie 2012. Constatăm că, în preajma alegerilor, politicienii sînt din ce în ce mai prezenți pe rețelele de socializare, pe bloguri sau site-uri. Ne întrebăm ce impact au informațiile lor asupra alegătorilor și dacă vor reuși candidații să își transforme „Like-urile” în voturi. Pe de altă parte, ne-am propus să vedem dacă informațiile de pe blogurile politicienilor au valoare de știre pentru jurnaliștii ieșeni și cum s-au adaptat redacțiile locale acestor schimbări”, a declarat Anamaria Chirap, preşedintele Asociaţiei pentru Jurnalism şi Online Media.

Evenimentul este susținut de Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi, prin compartimentul American Corner, în colaborare cu Centrul Cultural American al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Asociaţia pentru Jurnalism şi Online Media este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2011. Misiunea organizației este de a oferi pregătire profesională și de a dezvolta gîndirea critică a jurnaliștilor și studenților interesați de jurnalismul online și de impactul pe care media digitale îl au atît asupra jurnalismului, cît și asupra societății, în general.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.