Masa rotundă cu tema „Social media in campania electorala”

0

Asociația pentru Jurnalism și Online Media (AJO), cu sprijinul  Ambasadei Statelor Unite la București a organizat sîmbătă, 28 aprilie 2012, masa rotundă cu tema SOCIAL MEDIA ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ”.

În pragul alegerilor locale, Asociația pentru Jurnalism și Online Media și-a propus să aducă la aceeași masă politicieni, jurnaliști și studenți pentru a discuta o temă considerată de actualitate pentru procesul democratic, societatea civilă și media, respectiv relația dintre rețelele de socializare și campania electorală.

La întîlnire va lua parte și KENNETH WETZEL, atașat de presă al Ambasadei SUA, care a vorbit despre rolul Facebook, Twitter și Google+ în actuala campanie electorală pentru președinție.

„Obiectivul întîlnirii este de a afla care sînt șansele ca Facebook și Twitter, cele mai populare rețele de socializare în România, să aducă mai mulți tineri la votul din iunie 2012. Constatăm că, în preajma alegerilor, politicienii sînt din ce în ce mai prezenți pe rețelele de socializare, pe bloguri sau site-uri. Ne întrebăm ce impact au informațiile lor asupra alegătorilor și dacă vor reuși candidații să își transforme „Like-urile” în voturi. Pe de altă parte, ne-am propus să vedem dacă informațiile de pe blogurile politicienilor au valoare de știre pentru jurnaliștii ieșeni și cum s-au adaptat redacțiile locale acestor schimbări”, a declarat Anamaria Chirap, preşedintele Asociaţiei pentru Jurnalism şi Online Media.

Evenimentul este susținut de Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi, prin compartimentul American Corner, în colaborare cu Centrul Cultural American al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Asociaţia pentru Jurnalism şi Online Media este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2011. Misiunea organizației este de a oferi pregătire profesională și de a dezvolta gîndirea critică a jurnaliștilor și studenților interesați de jurnalismul online și de impactul pe care media digitale îl au atît asupra jurnalismului, cît și asupra societății, în general.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează