Mărțișoare muzeale – atelier de creație și educație muzeală la Muzeul Național de Istorie a României, 21 februarie – 8 martie 2024

0

Muzeul Național de Istorie a României organizează în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, o serie de ateliere de creație și educație muzeală dedicate mărțișorului – simbol al primăverii și al renașterii naturii.

Ghidați de desenatorii artistici și educatorii muzeali, participanții vor avea ocazia să realizeze din pastă de modelaj, propriile mărțișoare având ca sursă de inspirație obiecte de patrimoniu din colecțiile muzeului, aflate în expoziția Tezaurul Istoric – aplicele de harnașament din tezaurele de la Craiova, Dolj (sec. IV a. Chr.) și Apahida, Cluj (sec. V p. Chr.), engolpionul cu stema Cantacuzinilor-vulturul bicefal (sec. XVII) sunt doar câteva dintre piesele propuse.

Atelierul, cu durata de 90 de minute, se va desfășura în perioada 21 februarie – 8 martie 2024, de miercuri până vineri, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, iar costul unui bilet de participare este 20 lei. Activitatea este recomandată copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani și include un ghidaj special în Tezaurul Istoric.

Participarea se face pe bază de înscriere, cu cel puţin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul, prin e-mail, la adresa educatiemuzealamnir@gmail.com. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activității, numărul de participanţi este cuprins între 8 (minimum) şi 32 (maximum).

Vă invităm să accesați următorul link: https://www.mnir.ro/educatie-muzeala/martisoare-muzeale/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.