Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marșul global pentru acțiune climatică

0

Pe 21 septembrie, orele 16:30, va avea loc în Bucureşti `Marșul oamenilor pentru acțiune climatică`, punct de pornire Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai, staţia de metrou Tineretului).

Context local:

Cetățenii din România sunt implicaţi şi informați, societatea civilă este din ce în ce mai puternică şi mai vizibilă.

AVAAZ a iniţiat campania la nivel global, iar un grup de cetăţeni, grupuri informale şi organizaţii non-guvernamentale din Bucureşti pun şi România pe harta lumii, în semn de solidaritate şi implicare civică. Sunt anunţate acţiuni similare în Cluj, Iaşi şi Braşov.

Locuitorii Bucureştiului iau atitudine pentru a schimba cursul istoriei. Vrem o economie care să lucreze pentru oameni şi planetă, vrem o lume sigură, ferită de dezastrele produse de schimbările climatice, o lume cu apă, aer și pământ curat, cu servicii bune și comunități sănătoase. O lume 100% curată!

Se vor anunța ateliere, proiecții, piesă de teatru, evenimentul fiind în curs de actualizare.

Cover

Context global:

Duminică, 21 septembrie, cu doar două zile înaintea summit-ului climatic organizat de ONU, membrii Avaaz, organizaţii non-guvernamentale, dar şi simpli cetăţeni din toată lumea vor lua parte la Marşul global pentru acțiune climatică. Liderii lumii cred că multora dintre noi nu le pasă de schimbările climatice, aşa că nu dau importanţa cuvenită acestui subiect.

Pe 21 septembrie, avem o şansă fără precedent de a le dovedi că se înşeală, prin participarea la cel mai mare marş pentru acţiune climatică din istorie.

Summitul ONU (23 septembrie) la nivel înalt – Liderii lumii au fost invitați personal de Secretarul General al ONU la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care țările lor sunt gata să și le asume în eforturile de a opri schimbările climatice. Niște angajamente ferme pot deschide calea către un acord ambițios.

Detalii: Pagina de facebook AVAAZ Bucharest Climate March

Evenimentul https://www.facebook.com/events/1546181392271285/

Marșul este susținut de către: Coaliția pentru Mediu Fundația Eco Civica Fundația Terra Mileniul III Activişti Fără Frontiere Asociația Edelvais România fără Ei România Vie Federația Bicicliştilor din România

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.