Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marș împotriva poluării din Capitală

0

Mișcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România,  vă invită vineri, 14 februarie, de la ora 17.00, la marșul ”Aer curat, nu plămân intoxicat!”. Activiștii de mediu cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe.

Acțiunea de protest vine pe fondul creșterii alarmante a poluării în marile orașe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorități, în privința calității aerului. Toți cetățenii sunt așteptați la marș, pentru a transmite un mesaj clar autorităților: vrem rezolvarea problemei poluării și cerem măsuri urgente.

Sursa: https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/air-quality-23-2018/ro/

Organizatorii solicită autorităților transportul durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului sunt doar câteva dintre soluțiile pe care organizatorii marșului le solicită autorităților.

 ”Avem nevoie de măsuri care să îmbunătățească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși.  Studiile Organizației Mondiale a Sănătății dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci și pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creștem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieșim pe stradă și privim spre viitor cu multă incertitudine.”, a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

București, Brașov și Iași sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar  poluarea depășește constant normele europene.

Sursa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/IP_18_3450

Marșul va începe de la Piața Unirii din București și se va desfășura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului. Marșul este susținut de WWF România, Comunitatea Declic, Corupția Ucide și Ești din Sectorul 5, dacă.

Pentru mai multe detalii, mai jos se află link-ul către eveniment:

https://www.facebook.com/events/567760313776320/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.