Marius Vintilă: Nu există nimic mai demn de admirație decât empatia față de suferința umană

0

Marius Vintilă va participa sâmbătă, 23 ianuarie, la SkyRun, cea mai mare competiție de alergare pe scări din România, în echipa HOSPICE Casa Speranței, pentru a susține activitatea HOSPICE de îngrijire a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

Marius Vintila

Credit foto: Ștefan Dan

Vintilă se numără printre cei peste 200 de alergători care s-au înscris individual la competiție și susțin HOSPICE. Alte 188 de persoane aleargă pentru HOSPICE la SkyRun, fiind înscrise de către companiile la care lucrează. Alături de Marius Vintila, la această ediție a SkyRun va participa și Gianina Corondan, ca susținătoare a HOSPICE Casa Speranței.

HOSPICE Casa Speranței este una dintre cele patru organizații beneficiare ale evenimentului, care vor primi 24% din taxa de înscriere a persoanelor fizice și 50% din taxa de înscriere a participanților din mediul corporate. Prin intermediul platformei Galantom, 14 alergători au reușit să strângă până în prezent peste 7200 de lei pentru cauza HOSPICE.

„De curând, am fost întrebat într-un interviu care este cel mai prețios lucru pe care îl am. Am răspuns că… sănătatea. Așa cum se întâmplă și cu alte daruri pe care le avem, ajungem să ne dăm seama cât ne lipsește abia atunci când… ne lipsește. Prin urmare, dacă ajungem la boală și la ce se petrece în jurul ei, cred că nu există nimic mai demn de admirație decât empatia față de suferința umană. Iar când aceasta se manifestă față de cei care nu mai au speranță, pot spune că acei oameni sunt deasupra noastră, a celor obișnuiți” a declarat Marius Vintilă.

„Mă bucur că mi s-a oferit prilejul să spun și altora despre unii dintre acei supra-oameni, anume despre cei care lucrează la HOSPICE Casa Speranței. Sper ca numărul celor ce află despre HOSPICE să crească, ca ei să poată fi alături de cât mai mulți din cei care au nevoie” a adăugat el.

HOSPICE participă la SkyRun și cu o echipă de ștafetă formată din șase persoane, care vor urca în alergare cele 680 de trepte ale clădirii Sky Tower din București timp de 24 de ore. (http://hospice.galantom.ro/stafetahospice1)

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.