MAREA RUȘINE este primul spectacol de teatru din România care abordează tema sclaviei romilor în Țările Române

0

CENTRUL NAȚIONAL DE CULTURĂ A ROMILOR – ROMANO KHER

Prezintă piesa de teatru inspirată din istoria romilor

MAREA RUȘINE

6-7 decembrie 2016

Teatrul MIC

afis

MAREA RUȘINE este primul spectacol de teatru din România care abordează tema sclaviei romilor în Țările Române.  Spectacolul este produs de Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher, institutie care are ca obiectiv promovarea si dezvoltarea valorilor etno-culturale ale comunitatii romilor.

Spectacolul are loc pe 6 și 7 decembrie 2016, orele 19:00, la Teatrul Mic, str. Constantin Mille nr.16, București.

Trebuie să  avem curajul să ne spunem povestea cu toată inima

Istoria sclaviei romilor lipsește din manuale, lipsește din mentalul colectiv și lipsește din discuțiile societății românești contemporane. MAREA RUȘINE este un pas necesar pentru a ne confrunta, în sfârșit, cu această istorie.

Autoarea spectacolului este actrița de etnie romă Alina Șerban, absolventă UNATC, bursieră Tisch NYU și absolventă MA- Theater Lab – Royal Academy of Dramatic Arts.

DISTRIBUȚIA: Alina Șerban, Oana Rusu, Elena Duminică, Alexandru Fifea, Radu Ciobănașu.

Decor și costume Maria Crețu; Light design Ionuț Dumitrașcu; Coloana sonoră Cristian Constantin; Creație video Tania Cucoreanu-Veioza Arte;

Producător executiv Ștefan Pătrașcu-Dinadins

O producție CNCR-RK

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.