Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marea Britanie: Arta, istorie si viata cotidiana

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand cu 8 octombrie, de la ora 19:00 la cursul Marea Britanie: Arta, istorie si viata cotidiana, sustinut de Mihaela Irimia, profesorul universitar doctor si Director de Studii al British Cultural Studies Centre.Marea Britanie Arta, istorie si viata cotidiana

Ce inseamna identitate britanica? Ce are special Marea Britanie? Istoria ei, dar si viata cotidiana. Toate vor fi expuse si interconectate in acest curs.

Plasat pe harta fizica a Europei in nordul scaldat de apele marilor si ale Oceanului Atlantic, arhipelagul britanic este insular intr-o sumedenie de sensuri. Totul este altfel in Marea Britanie, de la mersul pe partea stanga in trafic sau excentricitatea etalata la chiar faptul ca telefonul suna ca nicaieri altundeva.

Istoria institutiilor culturale care compun, simbolic, identitatea britanica este punctata de evenimente cruciale, foarte adesea violente si sangeroase, cat si de locuri, nume si ritualuri recunoscute ca fondatoare ale spiritului britanic (Britishness) – Shakespeare, Beatels sau Regina.

Cele 7 intalniri ale cursului urmaresc:

  1. Simboluri institutionale ale identitatii britanice Union jack,coroana regala, Parlamentul, Commonwealth.
  2.  Momente istorice de cotitura– Hastings 1066, Magna Carta 1215, Tudorii si Elisabeta I sec. XV-XVI.
  3.  Momente istorice de cotitura– suspendarea regalitatii 1649, Restauratia 1660, lungul sec. XVIII, victorianismul, sec. XX-XXI.
  4. Arhitectura in evolutie, schimbare si adaptare istorica – stilul medieval, Tudor, elizabetan, augustan-georgian, victorian, edwardian, contemporan.
  5. Locuri tipice in viata cotidiana – pub-ul, clubul, gradina si parcul public, plimbarea „la tara”.
  6. Galeria Nationala de Portrete – spatiul identitar sui generis
  7.  Mancaruri si bauturi tipice

 

Lector: Mihaela Irimia
Data incepere: 8 octombrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 7

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

 

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.