Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maratonul Teatrului Independent la Sala Dalles / Bucuresti 10-12 septembrie 2010

1

Asociaţia Teatrul.ro organizează, între 10 şi 12 septembrie, Maratonul Teatrului Independent, la Teatrul Apropo, nou-înfiinţat la Galeria Dalles, situată în centrul Capitalei, la Universitate.

15 spectacole de teatru contemporan, teatru-dans şi improvizaţie vor prezenta tinerii creatori din zona independentă, potrivit Adevărul.ro

A. Argument: Teatrele din Bucuresti ofera la ora actuala mult prea putine sanse de exprimare tinerilor absolventi din domeniul artelor spectacolului. Mai mult decat atat, din varii motive, productii deja finalizate, care si-au dat examenul la public, au disparut mult prea repede din repertoriul institutiilor, de stat si private, care le-au dat posiblitatea sa apara. Exista de asemenea productii in stadii avansate de realizare carora aceleasi institutii nu le mai ofera nici macar aceasta sansa, de cele mai multe ori din lipsa de spatiu de joc sau chiar din dezinteres.
Ne dorim prin acest Proiect sa tragem un semnal de alarma asupra potentialului artistic tanar care se pierde in fiecare an prin ignoranta si indiferenta.

B. Participanti, Concept si Public: Invitam sa participe la initiativa noastra pe toti tinerii creatori din zona independenta care se gasesc in situatia de mai sus.
Maratonul presupune derularea non stop a productiilor participante, intr-o formula ce urmeaza a fi stabilita in functie de numarul final de participanti: fie pe durata a 24 de ore fara intrerupere, fie pe durata a 2-3 zile, timp de 12-14 ore pe zi.
Intre invitati se vor gasi atat persoane din domeniu, cat si public larg sau factori de decizie din companii, care sunt invitate sa finanteze crearea unui nou spatiu teatral pentru tineri.

C. Conditii de participare: Trupele dornice sa participe sunt invitate sa completeze Formularul de Inscriere atasat. Artistii invitati trebuie sa aiba in vedere urmatoarele conditii practice:
– Decor minim, care sa permita schimbarea acestuia intre spectacolele participante in 10-15 minute;
– Teatrul gazda pune la dispozitie instalatia de lumini si sunet, precum si un tehnician. Trupa participanta trebuie sa isi asigure prin mijloace proprii montarea si demontarea decorului;
– Participarea nu va fi remunerata decat daca bugetul final va permite acest lucru;
– Durata recomandata a Productiei este sub 1 ora si 45 de minute.

D. Scopurile Maratonului Teatral:
– Sa traga un semnal de alarma asupra potentialului artistic tanar ne-exploatat de mediul teatral bucurestean;
– Sa propuna un spatiu nou pentru teatru tanar publicului larg;
– Sa propuna o serie de Productii independente care au ramas in anonimat pana la ora actuala. In acest sens, Productiile care vor fi considerate cele mai reusite vor ramane in repertoriul Teatrului ”Apropo” pentru Stagiunea 2010-2011.

Program Maratonul de la Sala Dalles

Vineri, 10 septembrie
Ora 17.00 – „Testament” – avanpremieră, spectacol-lectură; ora 18.30 – „ComediAmore”; ora 19.30 – „Improvizaţii şi din alea”; ora 21.30 –
„Flori, filme, fete sau băieţi” (foto); ora 23.00 – „Contraste”.

Sâmbătă, 11 septembrie
Ora 16.00 – „Efectul
razelor Gamma asupra anemonelor”; ora 18.00 – „C.E.O.”; ora 20.00 – „Farse Medievale”; ora 21.30 – „W + J = LOVE”; ora 22.30 – „Would You Like To Be My Homepage?”; ora 23.30 – „Girl Power”.

Duminică, 12 septembrie
Ora 16.00 – „Nişte fete”; ora 18.00 – „Buzunarul cu pâine”; ora 19.00 – „Cinci Rendez-Vous-uri mortale”; ora 21.00 – „Improvisneyland”; ora 23.00 – „TV Show”.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    felicitari! ati avut o idee extraordinara! am fost in acesta seara la doua spectacole si am asistat cu bucurie si incantare la talentul unor tineri deosebiti. am ras, am participat, am invatat si m-am relaxat cum nu se putea mai bine! este mare pacat ca nu se ocupa de aceste talente mai nimeni, pentru ca singuri este foarte greu sa reuseasca. si este rusinos ca in ceva atat de frumos precum teatrul nu se investeste.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.