Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maraton: peste 25 de artiști, 3 ore și jumătate de spectacol, premieră pentru teatrul independent

0

 Maraton teatral “Green Hours!” în cadrul FNTI

Peste 25 de artiști, 3 ore și jumătate de spectacol, premieră pentru teatrul independent

 Luni 4 noiembrie, de la ora 18, în premieră în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent (FNTI), dramAcum și Teatrul LUNI de la Green Hours prezintă spectacolul site-specific serial Green Hours! în integralitatea lui. Proiectul inițiat de regizorul Andreea Vălean și dramaturgul Peca Ștefan, celebrează fenomenul socio-cultural născut în 1994 la adresa din Calea Victoriei 120, fiind dedicat spațiului-emblemă al teatrului și al muzicii independente din București, Green Hours jazz-cafe. Spectacolul cuprinde piese inspirate de – și create special pentru – acest spațiu, reunind o serie impresionantă de actori, muzicieni și alți artiști apropiați „zonei GREEN” într-un act artistic singular în peisajul independent, atât ca proporții cât și ca modalitate de desfășurare.

Distribuția reunește actori și muzicieni importanți din peisajul independent din București, dar nu numai. Cei care vor veni luni la Green Hours îi vor putea vedea, în aceeași seară, pe Virgil Aioanei, Răzvan Alexe (aka Krem), Cătălin Babliuc, Laurențiu Bănescu, Mihai Călin, Constantin Cojocaru, Emilia Dobrin,  Cristina Drăghici, Andreea Duță, Ionuț Grama, Radu Iacoban, Rodica Lazăr, Nicoleta Lefter, Conrad Mericoffer, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Gabriel Spahiu, Ana Ularu, Letiția Vlădescu. Muzicienii invitați ai serii vor fi Mandela Gajol și Mihai Iordache.

Regizorul proiectului este Andreea Vălean, iar coregrafia este semnată de Andreea Duță. Dramaturgul invitat al proiectului este Maria Manolescu. Dan Perjovschi semnează desenele, Cinty Ionescu video designul, iar KREM versurile adiționale din piesa The Green L.P.

În cadrul FNTI, spectacolul va fi prezentat în integralitate, cu două pauze, fiind singurul spectacol de teatru independent care reunește peste 25 de artiști și durează trei ore și jumătate. Accesul la spectacol se va face începând cu ora 17.30. Spectatorii își pot cumpăra bilete pentru fiecare parte a spectacolului, biletele fiind de 20 lei/parte. Un orar de acces poate fi găsit mai jos.

Nu se fumează în timpul reprezentației! Rezervarile se fac la: teatru@greenhours.ro; 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Început ca o intervenție culturală semi-clandestină prezentată exclusiv unui public invitat punctual, în perioada în care spațiul din Calea Victoriei 120 a fost – teoretic și practic – închis (ianuarie – martie a.c.), spectacolul urmărește inițierea unei discuții mai ample despre posibilitățile de sprijin și supraviețuire ale artiștilor și entităților independente axate pe non-comercial şi experiment, cazul Green Hours fiind considerat “kilometrul zero” în acest peisaj. (Vezi un video realizat de Cinty Ionescu aici.)

Foto 5

festivalul național de teatru INDEPENDENT (4-10 noiembrie, București) este primul festival de teatru din România ce reunește artiști și companii de teatru independent din întreaga țară în spații culturale independente sau necovenționale. Mai multe: www.fnti.ro

dramAcum continuă prin acest proiect misiunea sa permanentă de a explora, prin intermediul noii dramaturgii, realitatea socială românească și memoria recentă. În ultimii 12 ani, dramAcum a acumulat o vastă experiență în arta socială și arta pentru schimbare socială, fiind practic primul grup de tineri artiști care și-a îndreptat atenția asupra adevăratelor probleme ale societății românești post-decembriste și nu numai. Încă de la momentul formării grupului dramAcum, regizorii inițiatori ai proiectului de promovare a dramaturgiei contemporane românești au lansat potențialilor dramaturgi discuții despre teme inspirate din realitate, despre tatonarea în cadrul unor echipe interdisciplinare a unor mijloace proprii de expresie. Au fost realizate peste 30 de spectacole în colaborare cu teatre din țară și Bucuresti pe texte noi descoperite prin concursurile dramacum sau traducerile dramAcum. La Green Hours, dramAcum a co-produs spectacolul Stop The Tempo de Gianina Cărbunariu în anul 2003 și a susținut mai multe ateliere și spectacole lectură.  Grupul dramAcum este format din regizorii Radu Apostol, Alexandru Berceanu, Gianina Cărbunariu, Ana Mărgineanu, Andreea Vălean și dramaturgii Maria Manolescu și Peca Ștefan.

Foto: Emilia Dobrin în The Green L.P.

Credit foto 3,4,5: Cinty Ionescu 

LUNI, 4 noiembrie, ora 18

dramAcum

şi

Teatrul LUNI de la Green Hours
prezintă:

GREEN HOURS!
un show teatral site-specific serial

 regia: Andreea Vălean

dramaturgul proiectului: Peca Ștefan

dramaturg invitat: Maria Manolescu
coregrafia: Andreea Duță
video și documentare video: Cinty Ionescu

muzicieni invitați: Mandela Gajol, Mihai Iordache, Jak Neumann
desene de Dan Perjovschi

Ora 18

Ora Verde

de Peca Ștefan

cu: Cătălin Babliuc, Cristina Drăghici, Radu Iacoban, Rodica Lazăr, Letiția Vlădescu

Muzician: Mandela Gajol

De Halloween, la Green, un tip intră într-un bar. Și odată cu el o poveste epopeică, cvasi-shakespeariană, despre cum e să fii IT-st în Giurgiu, trădare și iubire pe Facebook. Ama are rezervare în Green Hours. O chelneriță ciudată o întâmpină și spectacolul din seara asta l-ar putea face gelos pe David Lynch. (Vezi teaser).

Pauză 10 min.

Ora 18.50

Cercetătorii japonezi

Texte de Maria Manolescu și Peca Ștefan

cu: Mihai Călin, Constantin Cojocaru, Ionuț Grama, Conrad Mericoffer, Alexandru Potocean, Gabriel Spahiu

Muzician: Mihai Iordache 

Doi amici dau lovitura: o spargere care devine moment artistic la Green, dat fiind că în casă nu există nici un ban și arta nu are preț. Barmanul Mihai se reîntâlnește cu prietenul său Alex după ce nu și-au mai vorbit câteva luni: ultima dată când s-au văzut a fost de sfârșitul lumii, cu ocazia unei orgii. Un băiat vine cu bunicul lui pentru a-l angaja la Green, apoi un bunic vine cu nepotul lui pentru a-l angaja la Green, spre disperarea barmanului care nu are nevoie de forță de muncă. Cercetătorii japonezi au descoperit cum să obțină broscuțe transparente. E ăsta un remediu pentru impotență?(Vezi teaser 1 și teaser 2 

Pauză 10 min 

Ora 20.10

The Green L.P.

de Peca Ștefan

cu: Virgil Aioanei/Rolando Matsangos, Răzvan Alexe, Laurențiu Bănescu, Emilia Dobrin, Andreea Duță, Rodica Lazăr, Nicoleta Lefter, Conrad Mericoffer, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Ana Ularu

Tom Waits a fost adus în România de impresarul Stelian Gheorghiu. În sfârșit, așa cum își dorea de ani de zile Voicu Rădescu, Tom va cânta de propria lui zi de naștere – 7 decembrie – în Calea Victoriei 120. Stelian are însă o problemă: a rămas închis în Green Hours și orice încercare de a ieși ca să-l aducă pe Tom de la hotel rezultă într-o pierdere în timp, în diferite epoci ale clubului, de la perioada Nicu Ceaușescu și până la preluarea barului de dubiosul dar sufletistul manelist Sifon. Îl vom vedea pe Tom Waits cântând în seara asta? Stelian Gheorgiu va mai ieși vreodată din Green? (Vezi teaser). 

producția: dramAcum și Teatrul LUNI de la Green Hours – cu sprijinul GDS (2013)

dramAcum
contact@dramacum.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.