„Mândri că am câștigat, responsabili și motivați pentru viitor”. Asociația CONIL anunță cu bucurie demararea proiectului Grădina Urbană Conil

0

Asociația CONIL anunță cu bucurie demararea proiectului Grădina Urbană Conil, proiect desemnat câștigător în cadrul competitiei de proiecte “Mega proiecte de azi pentru mâine” organizat de către Mega Image România la finalul anului 2021.

Proiectul presupune, pe lângă amenajarea unei grădini urbane pe terasa Complexului Educațional Conil din strada Bascov, 14-18, sector 5, București, și o multitudine de activități educaționale și terapeutice pentru copii cu dizabilități și în același timp activități dedicate întregii comunități, spațiul pe care am început să îl amenajăm fiind doar o parte componentă a Centrului Comunitar CONIL pe care l-am demarat pentru a deservi cartierele Ghencea, Drumul Taberei, Rahova, Ferentari și Militari. 

Ne-am propus un adevărat punct focal pentru comunitate, în care locuitorii acestor cartiere și nu numai să participe activ la programele noastre educaționale, de socializare și de entertainment pe care le pregătim. Cursuri de teatru pentru copii și adulți, cursuri de artă – pictură, sculptură, muzică, sport și competiții sportive (tenis, judo, fotbal, escaladă), cursuri IT, educație financiară, lecturi publice și spectacole lectură, storytelling și scriere creativă, cursuri de gătit, societate – comportament și deprinderi de viață, educație științifică (fizică, chimie, biologie), proiecții de film etc. sunt doar câteva dintre elementele ecosistemului educațional pe care îl dezvoltăm aici.

Primul pas a fost deja făcut – cu ajutorul Mega Image Romania, grădina noastră urbană va însemna un spațiu comunitar, deschis tuturor, în care ne vom cultiva propriile legume, fructe și ierburi aromatice, care vor intra în alimentația zilnică a celor peste 300 de copii cărora le oferim deja educație, îngrijire, masă, terapie și tratament. Am gândit un ecosistem autosustenabil, în care resturile alimentare pe care deja le generăm vor fi transformate în compost și totul va fi folosit ca îngrășământ în propria noastră grădină de legume bio.

Așadar suntem foarte mândri de faptul că proiectul Gradina Urbana Conil este unul dintre cele 5 proiecte câștigătoare ale competitiei Mega Image derulate la nivel national, iar asta ne motivează și ne responsabilizează și mai mult. Urmăriți-ne pe pagina noastră de Facebook sau pe www.conil.ro, săptămânal vom împărtăși cu voi informații despre stadiul proiectului nostru și despre lucrurile minunate pe care vrem să le facem împreună cu voi” – Irina Ismail, manager proiect Grădina Urbană Conil

Asociația CONIL este o organizație non guvernamentală care de 11 ani se ocupă de educația, îngrijirea și terapia copiilor cu diferite dizabilități. Este singura asociație care a dezvoltat un sistem de educație incluziv și un întreg ecosistem educațional pentru copii cu tulburări din spectrul autist, care este completat de programe zilnice intensive de terapie și recuperare pentru mai mult de 300 de copii din centrele noastre de zi, grădinițele și școala primară de care ne ocupăm.

CONIL inseamna mai mult decat o asociatie infiintata pentru a oferi sprijin copiilor speciali. CONILinseamnă o sansa reala la o viata aproape normala pentru sute de copiii cu diferite dizabilitati autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică.CONIL inseamna liniste, echilibru financiar si speranta pentru pentru sute de familii care se confrunta cu un astfel de diagnostic. Noua ne place sa ne definim ca “furnizori oficiali de zambete” pentru copiii speciali și familiile lor.

Pentru mai multe informații intră pe www.conil.ro, trimite un email la office@conil.ro, suna-ne la 0784 412 222 sau fă-ne o vizită pe Strada Bascov 14-18, București.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.