Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mama şi fiica alături pe scena Sălii mari a Ateneului Român Cristina Anghelescu şi Ioana Cristina Goicea

0

Mama şi fiica alături pe scena Sălii mari a Ateneului Român
Cristina Anghelescu şi Ioana Cristina Goicea

Filarmonica “George Enescu” anunţă duminică, 20 martie, ora 19 în Sala mare a Ateneului Român, un recital cu totul special, în care vor evolua alături violonista Cristina Anghelescu şi fiica ei, violonista Cristina Ioana Goicea.

ateneul-roman

Cristina Anghelescu, solistă a Orchestrei Naţionale a Radiodifuziunii Române din 1990, a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu maestrul Ştefan Gheorghiu. S-a afirmat încă din timpul studiilor. A obţinut premiul al V-lea la Concursul „Jacques Thibaud” (Paris, 1981), al IV-lea la Concursul „Tibor Varga” (Sion, Elveţia, 1983), al IV-lea la Concursul „Ceaikovski” (Moscova, 1986). Deţine Premiul I la concursurile „Alberto Curci” (Napoli, 1983), „Dr. Luis Sigall” (Vińa del Mar, Chile, 1985), „Jean Sibelius” (Helsinki, 1990) şi la Concursul „Andria” (Italia, 1991).

În septembrie 2013, cunoscuta revistã The Strad titra: „Violonista românã Ioana Cristina Goicea câştigã Concursul Brahms din Pörtschach, Austria”. Acestei prime poziţii în ierarhia competiţiei i s-a adãugat “Premiul special al publicului” precum şi invitaţia de a interpreta Concertul de Brahms la Tokio, alãturi de dirijorul Yuki Miyagi şi Orchestra „Kunitachi Symphoniker”. Tânăra violonistă a câstigat şi concursurile internaţionale “Andrea Postacchini” (2012), “Kloster Schöntal” (2011), “Jaroslav Kocian” (2008) şi, de asemenea, este laureatã a prestigioaselor competiţii “Fritz Kreisler” (2014), “Michael Hill” (2013), “Valsesia Musica” (2013) şi “Ion Voicu” (2009). Ioana Cristina Goicea a fost deţinãtoarea bursei Gerd Bucerius care i-a facilitat participarea la cursurile de mãiestrie cu prof. Krzysytof Wegrzyn la Academie Musicale de Morges (Elveţia). De asemenea, beneficiazã de o bursã din partea Fundatiei Gertrud und Hellmut Barthel.

Recital cameral
Duminică, 20 Martie 2016, ora 19:00, Sala Mare

Cristina Anghelescu – vioară
Ioana Cristina Goicea – vioară
Andrei Banciu – pian

Program:

Ernest Chausson – Poem, op. 25
Cesar Franck – Sonata în la major pentru pian şi vioară
Johannes Brahms – Scherzo, op. 4
Richard Strauss – Sonata pentru vioară şi pian în mi bemol major, op. 18
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Violonista Cristina Anghelescu concertat pe cele mai prestigioase scene de concert, printre care Das Schauspielhaus – Berlin, Sala „Ceaikovski” – Moscova, Teatro Monumental şi Auditorium – Madrid, Sala „Smetana” – Praga, St. John’s Smith Square – Londra, Sala „Finlandia” – Helsinki. În cariera sa artistică deosebit de bogată, solista a fost acompaniată de orchestre de prestigiu din Londra, Berlin, Dresda, Helsinki, Tampere, Moscova, Madrid, Paris, Praga, Bratislava, Budapesta, Caracas, sub bagheta unor dirijori renumiţi precum Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Sergiu Comissiona, Erich Bergel.
A fost invitată să participe la numeroase festivaluri, printre care Prague Spring Festival şi Helsinki Festival. Pe lângă frecventele apariţii în emisiuni transmise la radio şi la televiziune, Cristina Anghelescu a înregistrat CD-uri cu concertele de Ceaikovski, Mendelssohn, Anotimpurile de Vivaldi şi două concerte pentru vioară de George Lloyd, pe care le-a interpretat acompaniată de Philharmonia Orchestra – Londra.

Violonista Ioana Cristina Goicea s-a perfecţionat cu profesorii Mariana Sîrbu, Ştefan Gheorghiu, Petru Munteanu, iar în prezent urmeazã cursurile Universitãţii de Muzicã din Hanovra, la clasa prof. Krzysztof Wegrzyn. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte solo la Ateneul Român, Wiener Konzerthaus, Great Hall of the Latvian Music Academy (Riga), Hamburger Rathaus – Kaisersaal (Hamburg), Kanematsu Auditorium (Tokio) şi a participat la festivalurile „Mecklenburg-Vorpommern” (Germania), “Lüneburger Bachwoche” (Germania), “George Enescu” (Bucureşti), “Musica in Collina di Lapedona” (Italia), “Concerti ai Gianicolo” (Roma), “Pontino di Latina” (Italia).

În 2013, la recomandarea Fundaţiei Gioventu Musicale, împreunã cu pianistul Andrei Banciu a realizat un turneu de recitaluri în Italia. A primit, totodatã, invitaţia de a susţine în 2015 un recital pe scena renumitei „St-Martin-in-the-Fields”. Ioana Cristina Goicea cântã pe o vioarã „Gianbattista Guadagnini” (Parma, 1761), oferitã de Fundaţia Deutsche Stiftung Musikleben (Hamburg).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.