Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Malagamba Bucurestiului III by S.T.U.P

0

In luna august, a avut loc a treia  întâlnire a proiectului “Malagamba” organizat de S.T.U.P Art&Fashion, cu bărbați romani bine îmbrăcați, reprezentativi din diferite domenii – moda, teatru, film, fotografie, tv, muzica.

unnamed (1)

Proiectul vrea sa renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.

Intalnirea a avut loc la restaurantul  ZEN Sushi, una dintre locațiile cu specific  variat din bucataria traditionala japoneza, garantind calitatea si prospetimea fiecarui fel din meniu.

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii.Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau sa traiasca si gandeasca liber. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale, care transcedinchistata perioada comunista.

Acest curent îndrăzneț si liber, a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontana a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

S.T.U.P a reușit sa renască trend-ul Malagamba, relansând in trecut si continuând sa facă acest lucru, curentul dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o „uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original si unic.

Urmatoarea intalnire malagambista va avea loc in primavara. Fotografiile poarta semnatura artistului – The Storyalist iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Alex Vlad.

 

Parteneri:  ZEN Sushi / Jagermeister / True / Silva / Nirolf / DearBarber Romania / The Storyalist / Haute Beautyk Parfumerie / BeautyOne / Garajul Francez / City Dent /

Parteneri media:  Stil Masculin/ DivaHair/ Vulpescu.eu/ Social Agenda / Revista Atelierul / Barbosul.ro / BucharestStyle/ Creative Class/ Denis Radu /  FPM / Instaglam / InStilulMeu / Iqool / JurnalLifeStyle/ LeButique / LastMinuteCouture/ Louise / MissTv / OrasulMeu / Pia / PresaInBlugi / ReadMyMind/ RockHouse/ RomaniaFashion / Romanticu / Suburban / UrbanThings/ TheEssenceOfStyle/ BigCityLife/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.