MAINE la ICR: „Lecţii de îmbrăţişare“

0

„Lecţii de îmbrăţişare“ la ICR, în prezența regizorului Metod Pevec

 image002

Marți, 14 mai 2013, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc proiecția filmului Lecţii de îmbrăţişare / Vaje v objemu, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul sloven Metod Pevec. Evenimentul este organizat de Ambasada Sloveniei la Bucureşti în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi va avea loc în prezenţa Excelenţei Sale doamna Jadranka Šturm Kocjan, ambasadorul Sloveniei la București, a vicepreşedintelui ICR, domnul Vladimir Simon, precum şi a invitatului special al evenimentului, regizorul Metod Pevec.

„E limpede că dansul este pentru mine o veşnică ispită”, spune Pevec. „Nu e film în care să nu fi introdus o scenă de dans. De data asta, povestea se desfăşoară efectiv în ritm de tangou. Cu toate acestea, Lecţii de îmbrăţişare nu este un film cu dansuri – e vorba doar de câteva lecţii. De fapt, este un film despre relaţiile interumane. Dar, pe de altă parte, relaţia şi chimia dintre dansatorii de tangou constituie filosofia fundamentală a acestui dans.”

Două cupluri în floarea vârstei, aparent satisfăcute de relaţia lor, decid să ia lecţii de dans. Chiar de la primele ore, învăţăceii se confruntă cu pasionala cultură latino a atingerii şi cu tipicul schimbării frecvente a partenerilor de dans. Dacă la început cele două cupluri păreau să aibă o mulţime de lucruri în comun, acum încep să fie tot mai intrigate de diferenţele pe care le intuiesc în personalitatea celor care formează celălalt cuplu. Relaţia aparent solidă începe să se destrame, iar noua atracţie reciprocă e tot mai greu de disimulat. A sosit momentul să facă nişte alegeri dificile.

Premiera mondială a filmului a avut loc la ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste, în cadrul noii secţiuni, intitulate „Sorprese di genere”. Pelicula a primit trei premii la Festivalul Filmului Sloven, în 2012: pentru cel mai bun regizor, pentru cea mai bună actriţă şi pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Anul acesta, filmul a fost prezentat la două prestigioase festivaluri internaţionale de film din SUA: Cinequest din San Jose, California şi European Union Film Festival Chicago.

Metod Pevec (n.1958, Slovenia) este regizor, scenarist, scriitor de romane și nuvele şi actor. Încă din timpul studiilor universitare de filosofie şi literatură comparată, în anii ’70 şi ’80, a jucat în mai multe filme de lungmetraj slovene şi iugoslave, precum şi în seriale TV. Printre cele mai cunoscute se numără colaborările cu regizorul sârb Živojin Pavlović, precum rolul din La revedere, ne vedem în următorul război (1981). A regizat filmele: Lecţii de îmbrăţişare (2012),Alexandrinele (documentar, 2011), Noapte bună, domnişoară (2011), Hitul verii (lungmetraj de televiziune, 2008), Estrellita (2007), Sub fereastra ei (2003).

Filmul proiectat la ICR va fi subtitrat în limba engleză. La finalul proiecţiei, regizorul Metod Pevecva răspunde întrebărilor publicului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.