Maine comunitatea Dance Scottish se aduna si te invita la vizionare de documentar

0

Controlled Abandon este documentarul BBC filmat in Scotia in vara lui 2013 cu ocazia celebrarii a 90 de ani de dans scotian la ei, si in care am dansat, am dat interviu si am impartasit planurile si visele care s-au implinit de atunci putin cate putin, la noi.

In general, maine vedem un documentar despre traditia, istoria si prezentul dansului scotian; in particular, vedem cum primul roman danseaza Scottish pentru BBC.

Detalii aici

10891818_761430217272772_3947791720892107220_n
Hai să începem noul an cu un moment de respiro și inspirație, să ne unim, să ne reunim și să vizionăm documentarul Controlled Abandoned realizat de BBC One despre Scottish Country Dancing. Cu alte cuvinte, vedem și înțelegem mai bine despre ce e vorba în cultura și-n dansul scoțian și tragem cu ochiul și la ceea ce ar putea însemna dansul scoțian.Institutul pentru Fericire ne găzduiește, ne răsfață cu ceai și biscuți și ne oferă 30 de locuri pentru a ne încânta simțurile vizionând în exclusivitate un documentar minunat în care Alina, da, Alina Petrisan, draga noastră profă de Scottish Dance, împărtășea celor de la BBC One visele și planurile ei!

Ce încă nu prea se știe…
Acum 2 ani, Alina trecea pragul dintre ani alături de comunitatea internațională Scottish. În pregătiri pentru Newcastle Festival!

Poate că nu știați, dar Alina e primul și singurul român care a ajuns la o asemenea performață!. Este un motiv să ne mândrim, să ne bucurăm și să fim alături de ea acum când e clar că menirea ei e să aducă magia tradițiilor celtice și a dansului scoțian de la mii de km depărtare către noi! Un om care ne insuflă pasiunea ei la fiecare întâlnire și ne face să ne îndrăgostim de tot ce înseamnă scottish dance.

De la Newcastle Festival, Alina a ajuns să-și împărtășească bucuria, zâmbetul, naturalețea și visele în fața camerelor de filmat de la cei de la BBC One. Marți, la vizionarea documentarului Controlled Abandon, retrăim cu încântare împreună cu ea acele momente.

Dance Scottish este visul ei devenit realitate și, în același timp, ceva ce nimeni n-a mai făcut în București. Am reușit să construim din fiecare marți o seară în care ne simțim bine, dansând unii cu alții, pe muzică celtică, cu planuri mari și noi vise de împlinit! Avem mai mult de un an de activitate și suntem deja la al treilea modul. Creștem de la un modul la altul, venim și revenim, prindem drag și căutăm motive să ne bucurăm mai des. Vă mulțumim faceți parte din comunitate și creștem împreună!

Ce și cum este în esență dansul scoțian? O întrebare la care merită să aflăm răspunsul.Cert este că e departe de a fi un simplu stil de dans. E un motiv de prietenie și bucurie!

Cum, cati, cat?
Pentru că locurile sunt limitate, vă așteptăm cu drag să vă înscrieți în călătoria de neuitat în culisele Royal Scottish Country Dance Society. Donația e sugestivă, va fi folosită pentru împlinirea noilor vise frumoase ale Dance Scottish și e pe principiul „donați dacă și doar dacă v-a plăcut”!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează