Maine comunitatea Dance Scottish se aduna si te invita la vizionare de documentar

0

Controlled Abandon este documentarul BBC filmat in Scotia in vara lui 2013 cu ocazia celebrarii a 90 de ani de dans scotian la ei, si in care am dansat, am dat interviu si am impartasit planurile si visele care s-au implinit de atunci putin cate putin, la noi.

In general, maine vedem un documentar despre traditia, istoria si prezentul dansului scotian; in particular, vedem cum primul roman danseaza Scottish pentru BBC.

Detalii aici

10891818_761430217272772_3947791720892107220_n
Hai să începem noul an cu un moment de respiro și inspirație, să ne unim, să ne reunim și să vizionăm documentarul Controlled Abandoned realizat de BBC One despre Scottish Country Dancing. Cu alte cuvinte, vedem și înțelegem mai bine despre ce e vorba în cultura și-n dansul scoțian și tragem cu ochiul și la ceea ce ar putea însemna dansul scoțian.Institutul pentru Fericire ne găzduiește, ne răsfață cu ceai și biscuți și ne oferă 30 de locuri pentru a ne încânta simțurile vizionând în exclusivitate un documentar minunat în care Alina, da, Alina Petrisan, draga noastră profă de Scottish Dance, împărtășea celor de la BBC One visele și planurile ei!

Ce încă nu prea se știe…
Acum 2 ani, Alina trecea pragul dintre ani alături de comunitatea internațională Scottish. În pregătiri pentru Newcastle Festival!

Poate că nu știați, dar Alina e primul și singurul român care a ajuns la o asemenea performață!. Este un motiv să ne mândrim, să ne bucurăm și să fim alături de ea acum când e clar că menirea ei e să aducă magia tradițiilor celtice și a dansului scoțian de la mii de km depărtare către noi! Un om care ne insuflă pasiunea ei la fiecare întâlnire și ne face să ne îndrăgostim de tot ce înseamnă scottish dance.

De la Newcastle Festival, Alina a ajuns să-și împărtășească bucuria, zâmbetul, naturalețea și visele în fața camerelor de filmat de la cei de la BBC One. Marți, la vizionarea documentarului Controlled Abandon, retrăim cu încântare împreună cu ea acele momente.

Dance Scottish este visul ei devenit realitate și, în același timp, ceva ce nimeni n-a mai făcut în București. Am reușit să construim din fiecare marți o seară în care ne simțim bine, dansând unii cu alții, pe muzică celtică, cu planuri mari și noi vise de împlinit! Avem mai mult de un an de activitate și suntem deja la al treilea modul. Creștem de la un modul la altul, venim și revenim, prindem drag și căutăm motive să ne bucurăm mai des. Vă mulțumim faceți parte din comunitate și creștem împreună!

Ce și cum este în esență dansul scoțian? O întrebare la care merită să aflăm răspunsul.Cert este că e departe de a fi un simplu stil de dans. E un motiv de prietenie și bucurie!

Cum, cati, cat?
Pentru că locurile sunt limitate, vă așteptăm cu drag să vă înscrieți în călătoria de neuitat în culisele Royal Scottish Country Dance Society. Donația e sugestivă, va fi folosită pentru împlinirea noilor vise frumoase ale Dance Scottish și e pe principiul „donați dacă și doar dacă v-a plăcut”!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează