Maine (12 decembrie 2018), de la 10.30, flashmob organizat de un grup civic în faţa Primăriei Capitalei

0

Miercuri, 12 decembrie, cu prilejul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Grupul de Initiativa Civica Kiseleff va organiza un flashmob, începând cu ora 10.30, prin tranzitarea trotuarului din faţa Primăriei Capitalei, iar participanţii la flashmob vor purta măşti chirurgicale pe nas şi gură. 

Această acţiune, parte a campaniei iniţiată de Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff şi susţinută de CeRe, este un semnal de alarmă pentru responsabilizarea primarului Capitalei şi consilierilor generali cu privire la calitatea aerului din Bucureşti.

În momentul de faţă, legislaţia românească privind calitatea aerului nu respectă cerinţele europene, monitorizarea calităţii aerului este incompletă şi mai multe substanţe poluante înregistrează valori peste limitele stabilite de către Uniunea Europeană sau cele recomandate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Populaţia nu are o modalitate la îndemână pentru a evalua în mod realist calitatea aerului pe care îl respiră.

În acest moment, membrii Grupului de Initiativa Civica Kiseleff colectează semnături de susţinere a acestui demers din partea grupurilor civice şi organizaţiilor neguvernamentale preocupate de subiectul calităţii aerului din Bucureşti. O scrisoare publică pe această temă urmează să le fie transmisă primarului Gabriela Firea şi consilierilor generali.

Dacă nici tu nu mai poți respira în București și te îngrijorează nivelul crescut de poluare, care ne poate îmbolnăvi, mai ales copiii, dacă te îngrijorează și avertismentele Comisiei Europene, care, în luna mai, acționa în judecată România pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite la nivel european, pune-ți masca!

Contribuie astfel la o campanie de conștientizare inițiată de Grupul de Initiativa Civica Kiseleff și susținută de CeRe. Acesta e primul pas din campania noastră.

Vă aşteptăm mâine, de la 10.30 în faţa Primăriei Capitalei.

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.