Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mai sunt 7 zile până la finalizarea înscrierilor la Gala Premiilor Participării Publice

0

Cetățenii, ONG-urile și instituțiile publice mai au 7 zile la dispoziție pentru a-și înscrie povestea de succes în advocacy și participare publică la cea de-a treia ediție a Galei Premiilor Participării Publice – G3P. La Gală se califică proiecte ale căror  inițiatori au reușit să intervină în decizia publică pentru a obține beneficii în folosul întregii comunități.

Instituții publice care au implicat cetățenii în procesul decizional, organizații care s-au luptat pentru cauzele lor, cetățeni care și-au cerut drepturile, cu toții pot ajunge pe scena G3P ca să arătăm împreună că se poate!  Data finală pentru înscrieri este 10 octombrie.

Procedura de înscriere este foarte simplă: consultați Ghidul G3P, completați formularul de înscriere și expediați-l pe adresa depozite@ce-re.ro, până la data de 10 octombrie 2011. Descărcați Ghidul de aici: http://www.ce-re.ro/upload/Ghid%20Inscriere_G3P2011.pdf și Formularul de aici: http://www.ce-re.ro/upload/Formular_inscriere_G3P2011.pdf.

La ediția din acest an a Galei vor face parte din juriu: Simona David – Public Affairs Director în cadrul Adevărul Holding, Luca Niculescu – Redactor Șef RFI România, Roxana Vitan – Director Executiv Romanian American Foundation, Radu Coșarcă – Director Relații Externe ENEL, Ruxandra Sasu – Director Executiv Fundația PACT, Călin Hințea – Șef Departament Administrație Publică, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș Bolyai, Vintilă Mihăilescu – Șeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu – Decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Dorina Rusu – Președinte Fundația Horia Rusu, Andrei Țărnea – Director Executiv ASPEN Institute Romania, Cristina Țopescu – Prezentatoarea emisiunii de știri „Focus”/Prima TV, Adrian Ciubotaru – blogger.

Indiferent de amploarea campaniilor, fie că vorbim despre un grup de cetățeni care au convins primăria să transforme o groapă de gunoi într-un loc de joacă pentru copii, o organizație care a reușit să determine autoritățile să modifice o lege incompletă sau injustă, oamenii premiați la Gală au reușit prin forțe proprii să spună „Nu!” resemnării și să treacă la acțiune.

În 2009 au urcat pe scena Galei:

Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara, Primăria Mediaș, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism (filiala Craiova), Primăria Municipiului Iași, Emil Sărăcuțu – pentru proiectul „Moinești Online”, Primăria Timișoara, Asociația „Ajutați-ne să înțelegem lumea”, Fundația Pentru Voi, Asociația Kogayon, Cetățenii Bulevardului Lacul Tei.

Toate aceste povești sunt descrise în detaliu aici.

În 2010 au fost aplaudați la Gală:

Partida Romilor, Sucursala Brăila, Asociația Bate Șaua să Priceapă Iapa, Asociația locatarilor din blocul B23 bis, Asociația București, dna Mihaela Mihalache – Centrul Liești, Asociația Salvează Vieți, Asociația Agent Green, Primăria Municipiului Iași, Asociația SOS Infertilitatea

Detalii pe larg despre proiectele câștigătoare, aici.

 

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.