Mai sunt 7 zile până la finalizarea înscrierilor la Gala Premiilor Participării Publice

0

Cetățenii, ONG-urile și instituțiile publice mai au 7 zile la dispoziție pentru a-și înscrie povestea de succes în advocacy și participare publică la cea de-a treia ediție a Galei Premiilor Participării Publice – G3P. La Gală se califică proiecte ale căror  inițiatori au reușit să intervină în decizia publică pentru a obține beneficii în folosul întregii comunități.

Instituții publice care au implicat cetățenii în procesul decizional, organizații care s-au luptat pentru cauzele lor, cetățeni care și-au cerut drepturile, cu toții pot ajunge pe scena G3P ca să arătăm împreună că se poate!  Data finală pentru înscrieri este 10 octombrie.

Procedura de înscriere este foarte simplă: consultați Ghidul G3P, completați formularul de înscriere și expediați-l pe adresa depozite@ce-re.ro, până la data de 10 octombrie 2011. Descărcați Ghidul de aici: http://www.ce-re.ro/upload/Ghid%20Inscriere_G3P2011.pdf și Formularul de aici: http://www.ce-re.ro/upload/Formular_inscriere_G3P2011.pdf.

La ediția din acest an a Galei vor face parte din juriu: Simona David – Public Affairs Director în cadrul Adevărul Holding, Luca Niculescu – Redactor Șef RFI România, Roxana Vitan – Director Executiv Romanian American Foundation, Radu Coșarcă – Director Relații Externe ENEL, Ruxandra Sasu – Director Executiv Fundația PACT, Călin Hințea – Șef Departament Administrație Publică, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș Bolyai, Vintilă Mihăilescu – Șeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, Cristian Pîrvulescu – Decan al Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, Dorina Rusu – Președinte Fundația Horia Rusu, Andrei Țărnea – Director Executiv ASPEN Institute Romania, Cristina Țopescu – Prezentatoarea emisiunii de știri „Focus”/Prima TV, Adrian Ciubotaru – blogger.

Indiferent de amploarea campaniilor, fie că vorbim despre un grup de cetățeni care au convins primăria să transforme o groapă de gunoi într-un loc de joacă pentru copii, o organizație care a reușit să determine autoritățile să modifice o lege incompletă sau injustă, oamenii premiați la Gală au reușit prin forțe proprii să spună „Nu!” resemnării și să treacă la acțiune.

În 2009 au urcat pe scena Galei:

Federația Asociațiilor de Locatari din Timișoara, Primăria Mediaș, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism (filiala Craiova), Primăria Municipiului Iași, Emil Sărăcuțu – pentru proiectul „Moinești Online”, Primăria Timișoara, Asociația „Ajutați-ne să înțelegem lumea”, Fundația Pentru Voi, Asociația Kogayon, Cetățenii Bulevardului Lacul Tei.

Toate aceste povești sunt descrise în detaliu aici.

În 2010 au fost aplaudați la Gală:

Partida Romilor, Sucursala Brăila, Asociația Bate Șaua să Priceapă Iapa, Asociația locatarilor din blocul B23 bis, Asociația București, dna Mihaela Mihalache – Centrul Liești, Asociația Salvează Vieți, Asociația Agent Green, Primăria Municipiului Iași, Asociația SOS Infertilitatea

Detalii pe larg despre proiectele câștigătoare, aici.

 

Facebook

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează