Mai mult verde la Iridex Chiajna

0

18 din cele 24 de hectare de teren din arealul complexului ecologic Chiajna vor fi verzi la finalul acestui an, marcand astfel prima etapa a planului de revitalizare a zonei, un proiect derulat de IRIDEX Group. In acest mod, IRIDEX Group se implica in procesul de ecologizare in zona de Nord-Vest a Bucurestiului si se alatura celor care cred ca aceasta zona ar putea deveni una dintre oazele de verdeata ale Capitalei.

In prima etapa a procesului de reintegrare a complexului Chiajna in peisajul sau natural au fost imprastiate cateva tone de seminte pe suprafata celor cinci celule inchise la finalul anului trecut. Plantele vor acoperi in totalitate aceasta arie pana la sfarsitul primaverii, urmand ca procesul sa fie reluat in cadrul urmatoarelor etape. De asemenea, in jurul depozitului a fost plantata si este completata periodic o perdea de arbori, conform celor mai bune practici privind reintegrarea acestui tip de spatiu in peisajul natural.

Consecvent principiilor de dezvoltare durabila si din respect pentru comunitate si pentru mediul inconjurator, IRIDEX saluta, de asemenea, orice initiativa de impadurire a zonei de Nord-Vest a Bucurestiului, o arie pe care o consideram deficitara din acest punct de vedere.  Statisticile oficiale semnaleaza faptul ca unui locuitor din Crangasi ii revine o jumatate de metru patrat de spaţiu verde, adica de peste 20 de ori mai puţin decat necesarul minim recomandat pentru o viaţa normala. Credem ca zona Lacul Morii poate deveni unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Capitalei si sustinem eforturile tuturor celor care se implica activ pentru realizarea acestui proiect.

Despre IRIDEX

Infiintat in urma cu peste 25 de ani, IRIDEX Group are peste 700 de angajati si o cifra de afaceri de circa 75 de milioane de euro. Cu actionariat exclusiv romanesc, grupul executa lucrari de gestiune integrata a deseurilor, proiectare si exploatare de depozite ecologice municipale pentru deseuri nepericuloase, constructii civile si industriale, lucrari de infrastructura la cel mai inalt standard de calitate. IRIDEX implementeaza proiecte de pionierat in diverse domenii: promovarea folosirii surselor de energie regenerabila, instalatii de producere de energie electrica din biogaz s.a. Prin instalatiile de sortare si tratare a deseurilor, prin depozitele pe care le administreaza, respectiv prin tehnologiile folosite in mod curent, IRIDEX Group deserveste o populatie de peste 1 000 000 de oameni din Romania. Mai multe detalii gasiti pe: www.IRIDEX.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.