Mai aveţi 4 zile să vă înscrieţi la Gala Premiilor Participării Publice!

0

“Sănătatea unei societăţi ţine şi de capacitatea oamenilor

de a se coaliza şi de a interveni în decizia publică.”

Oana Preda, director CeRe

Luni, 20 ianuarie 2014, se încheie înscrierile în competiţia care aduce recunoaştere cetăţenilor activi şi instituţiilor publice responsabile: Gala Premiilor Participării Publice. Căutăm poveşti ale oamenilor şi organizaţiilor care au schimbat decizii publice nedrepte! Căutăm procese de consultare iniţiate de autorităţi care au dorit să asculte de vocea comunităţii!

Gala Premiilor Participării Publice (G3P) demonstrează că poți să ai un cuvânt de spus în deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publică organizează a V-a ediţie pentru a arăta că implicarea cetăţenilor în deciziile publice este o condiţie necesară pentru un viitor mai bun. Cei care urcă pe scena galei de 5 ani încoace sunt oamenii care își iau în serios drepturile civice.

Şi în 2014, Gala găzduieşte un Premiu Special pentru Tineret dedicat acelor campanii care asigură un loc în faţă pentru tinerii activi din România şi lucrurile pe care ei le consideră importante, premiu susţinut de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP.

Membrii juriului care aşteaptă să citească poveştile voastre despre implicare sunt: Gabriel Bădescu (Universitatea Babes-Bolyai), Laurenţiu Colintineanu (Radio France International – RFI), Radu Coşarcă (Enel România), Magor Csibi (World Wide Fund), Alina Inayeh (Black Sea Trust), Mircea Kivu (sociolog, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile – FDSC), Sorin Kosz (Realitatea.net), Vintilă Mihăilescu (Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative – SNSPA), Dolores Neagoe (consultant independent), Costi Rogozanu (Critic Atac), Oana Sandu (Decât o Revistă), Jiri Sitler (Ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti), Cătălin Teniţă (Zelist), Andrei Ţărnea (Institutul Aspen România), Roxana Vitan (Romanian-American Foundation).

Pentru a intra în competiție, completați formularul atașat până la data de 20 ianuarie 2014 și îl trimiteți pe e-mail ladepozite@ce-re.ro, pe fax la 031 10 50 756 sau prin poștă la adresa str. Petru Maior nr. 9, sector 1, București 011261. Pentru informații suplimentare: e-mail: depozite@ce-re.ro,  telefon 031 1050 755, persoană de contact Sinziana Dobre.

Linkuri directe:

Ediţia a V-a a Galei Premiilor Participării Publice este realizată în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Universitatea Babes-Bolyai, Institutul Aspen România, Ambasada Republicii Cehe în Bucureşti, Romanian-American Foundation.

Parteneri Media: Realitatea.net, RFI România, Vice, Decât o Revistă, Radio Guerilla, Think Outside The Box, , StiriOng.ro, Administratie.ro, România Pozitivă, Bună dimineaţa, Bucureşti!, CSR evolution, CSR Media, Al Treilea Sector.

Sponsori: Enel România, Business Event & Travel, Zebra Catering, HotEvents, Aer Wear, Zelist, The Workshop, FiiDesign.

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Gala Premiilor Participării Publice – G3P este un eveniment anual care premiază cetățeni, organizații sau autorități publice care prin acțiunile lor reușesc să determine schimbarea sau adoptarea unei decizii publice, în beneficiul comunității pe care o reprezintă.

ghid_g3p_5

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.