Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mă numesc Cartier debutează cu o zi întreagă de activități recreative în Parcul Morarilor, duminica 28 august 2011

0

Alături de partenerii săi, Make a Point propune pentru această duminică (28 august 2011) 10 ore de activități în aer liber, cu acces gratuit, în Parcul Morarilor. Astfel, între 12.00‐22.00, în imediata apropiere a Aleii Florilor, se adună tot atâtea motive de voie bună câte posibilități de petrecere a timpului liber.


Spațiul cu hamace de joacă și relaxare oferite de Minor Swing (www.minorswing.ro) este accesibil pe tot parcursul zilei și include o mini bibliotecă volantă, cu titluri puse la dispoziție de către Biblioteca Alternativă (www.biblioteca‐alternativa.noblogs.org) În cadrul unui workshop cu participare liberă, Gibbon Slackline Romania (www.slacklining.ro) arată cum se menține echilibrul pe slackline – o coardă întinsă la 50 cm de sol, perfect adaptată
utilizării în spațiul public.

Copiii au la îndemână cretă colorată și panglici, iar cei care își doresc o insignă Mă numesc Cartier și‐o pot crea singuri în cadrul workshop‐ului ”Do It Yourself”.

De la ora 18.00, Asociația Macaia (www.studioparc.ro) pune la dispoziția participanților 30 de instrumente de percuție într‐un drum‐session în care artiștii și publicul experimentează vibrația tobelor într‐un singur ritm.

Plimbarea pe bicicletă organizată de Kite Bike (www.kitebike.ro) extinde propunerea și către cei care nu locuiesc în cartier, iar Cicloteque (www.cicloteque.ro) pune la bătaie 10 biciclete pentru cei care nu dispun de două roți. Turul valorifică locurile interesante ale Pantelimonului fiind marcat în aceeași zi pe harta online Kite Bike cu trasee alternative de bicicletă. Se pleacă la ora 16.00 din fața centrului Cicloteque de la Universitatea de Drept.

Evenimentele din Parcul Morarilor se înscriu în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului Mă numesc Cartier (http://makeapoint.ro/point/MaNumescCartier.html), desfășurat de Make a Point în Pantelimon, în perioada august‐decembrie 2011. Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro). Asociația Culturală Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca inițiativă de regenerare şi reconversie urbană, scopul său este de a organiza activități culturale şi artistice la periferie şi de a oferi spațiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani.

Make a Point îşi orientează atenția spre cartierul Pantelimon, o zonă lipsita de o infrastructura publică pentru activități de recreere, culturale sau artistice. În spațiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postăvarie Română, organizația pune în practică un concept de tip „bucătărie americană”: o platformă complet funcțională deschisă colaborării cu tineri care vor să‐şi pună în practică ideile şi proiectele cu potențial.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.