Mă numesc Cartier debutează cu o zi întreagă de activități recreative în Parcul Morarilor, duminica 28 august 2011

0

Alături de partenerii săi, Make a Point propune pentru această duminică (28 august 2011) 10 ore de activități în aer liber, cu acces gratuit, în Parcul Morarilor. Astfel, între 12.00‐22.00, în imediata apropiere a Aleii Florilor, se adună tot atâtea motive de voie bună câte posibilități de petrecere a timpului liber.


Spațiul cu hamace de joacă și relaxare oferite de Minor Swing (www.minorswing.ro) este accesibil pe tot parcursul zilei și include o mini bibliotecă volantă, cu titluri puse la dispoziție de către Biblioteca Alternativă (www.biblioteca‐alternativa.noblogs.org) În cadrul unui workshop cu participare liberă, Gibbon Slackline Romania (www.slacklining.ro) arată cum se menține echilibrul pe slackline – o coardă întinsă la 50 cm de sol, perfect adaptată
utilizării în spațiul public.

Copiii au la îndemână cretă colorată și panglici, iar cei care își doresc o insignă Mă numesc Cartier și‐o pot crea singuri în cadrul workshop‐ului ”Do It Yourself”.

De la ora 18.00, Asociația Macaia (www.studioparc.ro) pune la dispoziția participanților 30 de instrumente de percuție într‐un drum‐session în care artiștii și publicul experimentează vibrația tobelor într‐un singur ritm.

Plimbarea pe bicicletă organizată de Kite Bike (www.kitebike.ro) extinde propunerea și către cei care nu locuiesc în cartier, iar Cicloteque (www.cicloteque.ro) pune la bătaie 10 biciclete pentru cei care nu dispun de două roți. Turul valorifică locurile interesante ale Pantelimonului fiind marcat în aceeași zi pe harta online Kite Bike cu trasee alternative de bicicletă. Se pleacă la ora 16.00 din fața centrului Cicloteque de la Universitatea de Drept.

Evenimentele din Parcul Morarilor se înscriu în seria de activități alternative de petrecere a timpului liber din cadrul proiectului Mă numesc Cartier (http://makeapoint.ro/point/MaNumescCartier.html), desfășurat de Make a Point în Pantelimon, în perioada august‐decembrie 2011. Proiectul este realizat cu sprijinul programului Tineret în Acțiune (www.tinact.ro) și al Administrației Fondului Cultural Național (www.afcn.ro). Asociația Culturală Make a Point aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind. Ca inițiativă de regenerare şi reconversie urbană, scopul său este de a organiza activități culturale şi artistice la periferie şi de a oferi spațiu de expunere pentru mesajele creatorilor contemporani.

Make a Point îşi orientează atenția spre cartierul Pantelimon, o zonă lipsita de o infrastructura publică pentru activități de recreere, culturale sau artistice. În spațiul reamenajat al unei hale industriale din fosta Postăvarie Română, organizația pune în practică un concept de tip „bucătărie americană”: o platformă complet funcțională deschisă colaborării cu tineri care vor să‐şi pună în practică ideile şi proiectele cu potențial.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează