Luni, 4 iulie 2011, scurtmetrajele NexT vin la Institutul Cultural Român!

0

Scurtmetraje NexT @ ICR

Luni, 4 iulie 2011, ora 18.30, NexT aduce la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) patru scurtmetraje americane şi unul belgian, inspirat de limbajul narativ și cinematografic de la Hollywood. Vor fi proiectate filmele: Pigeon: Impossible/ Porumbel: Imposibil, regia: Lucas Martell, Stardust, regia: Nicolas Provost, The lonely bliss of the Cannonball Luke/Euforia Solitară a lui Luke, omul-ghiulea, regia: Levi Abrino, Way up North/ În îndepărtatul nord, regia: Levi A. Taylor şi Euthanasia, regia: Adrian Grenier.

Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile.

Pigeon: Impossible/ Porumbel: Imposibil
S.U.A, 2009, 6’
Regia: Lucas Martell
Walter, un agent secret începător, se confruntă cu o problemă rareori explicată la orele de instructaj: ce e de făcut când un porumbel rămâne blocat înăuntrul servietei oficiale de multe milioane de dolari care controlează o bombă nucleară.

Stardust
Belgia, 2010, 20’
Regia: Nicolas Provost
Stardust este a doua parte a unei trilogii în care Nicolas Provost investighează granițele dintre ficțiune și realitate, filmând viața de zi cu zi cu o cameră ascunsă – de data aceasta în lumea cazinourilor din Las Vegas – și transformând imaginile într-un film de ficțiune, în care devine vizibil limbajul narativ și cinematografic hollywoodian.

The Lonely Bliss of the Cannonball Luke/Euforia Solitară a lui Luke, omul-ghiulea
S.U.A, 2007, 11’
Regia: Levi Abrino
Un om-ghiulea pe nume Luke se întoarce acasă într-un orășel din Pennsylvania ca să se lanseze înapoi în viața fostei iubiri Hannah și a fiicei ei Elise. Cu un final apoteotic, acest film este o odă dulce-amăruie adusă omului care nu e “cu picioarele pe pământ” decât atunci când se află în aer (filmul include cascadorii realizate de David Smith Sr., omul-ghiulea deținător de record mondial).

Way up North/ În îndepărtatul nord
S.U.A, 2008, 24’
Regia: Levi A. Taylor
În îndepărtatul nord este o poveste excentrică despre trădare și răzbunare plasată la ultima frontieră. Spusă pe acordurile muzicale ale trupei Rebuttals din Alaska, această comedie ambiţioasă te va face să te amuzi teribil.

Euthanasia
S.U.A, 2006, 17’
Regia: Adrian Grenier
Sam tocmai și-a luat permisul de conducere și, împreună cu prietena ei Becky, se aventurează într-o excursie cu mașina în afara orășelului lor natal. Cele două se bucură la maximum de sentimentul de libertate pe care excursia îl oferă, dar nu pentru mult timp: un accident cumplit le constrânge să se maturizeze prea repede. Acum ele sunt obligate să găsească o soluție pentru o situație de viață și de moarte.

Sursa: ICR.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează