Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Luminii Păcii de la Betleem

0

Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR) are deosebita plăcere de a vă invita la ceremonia de distribuire a “Luminii Păcii de la Betleem” care va avea loc sâmbătă, 20 decembrie, începand cu ora 12.00, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București.

Afiu0219_Lumina_Pu0103cii_de_la_Betleem

Împărțirea „Luminii Păcii de la Betleem” semnifică dorința cercetașilor de a promova PACEA ca modalitate de a relaționa cu ceilalți și dialogul ecumenic între confesiuni. Acest eveniment rezidă din principiile și valorile cercetășești, motto-ul evenimentului din anul 2014 fiind “Împărțind fericire, îți va aduce pace” (Rom 14, 17-19). Anul 2014 a fost declarat an comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, iar prin desfășurarea evenimentului în lăcaşul voievodal al Sfinţilor Martiri, cercetașii cinstesc moştenirea spirituală și rolul pe care Voievodul Constantin Brâncoveanu l-a avut în luminarea poporului prin învăţătură și cultură tipărită.

Cercetaşii din Austria au inițiat proiectul “Lumina Păcii de la Betleem” în anul 1989. Din anul 1995 mesajul manifestării a fost definit ca un mesaj de pace adresat fiecărui om ce primeşte Lumina în casa sa. Scopul campaniei este de a duce Lumina Păcii la cât mai mulţi oameni, de a le transmite acestora mesajul de pace, de a încuraja pe oricine, dar în special pe cercetaşi, prin această acţiune internaţională, să creeze și să traiască Pacea.

Lumina Păcii a fost adusă în România de o delegație de cercetași care a participat la ceremonia de la Viena, în data de 13 decembrie, ceremonie cu reprezentanți ai diferitor confesiuni, în care se oferă ca simbol o flacără aprinsă de la Betleem. Duminică, 14 decembrie, delegația s-a oprit în următoarele comunități pentru a da lumina mai departe: Arad, Mănăstirea Hodoș-Bodrog, Deva, Râmnicu-Vâlcea, Focșani – Biserica romano-catolică Ss. Apostoli Petru și Paul.

În acest an, ceremoniile de distribuire a luminii din partea Organizației Naționale “Cercetașii României” au loc sâmbătă și duminică, 20-21 decembrie 2014, în 14 comunități: la Arad, Baia Mare, Brăila, București, Constanța, Cluj – Napoca, Deva, Drăgășani, Iași, Mangalia, Pașcani, Piatra Neamț, Pildești, Râmnicu Vâlcea, Tecuci.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.