Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lumea prin ochii copiilor din centre de plasament – expoziție foto

0

O colecție de fotografii surprinse de copiii din centrele de plasament în timpul cursurilor şi taberelor tematice din această vară vor fi prezentate în cadrul expoziției  „Love Is All We Need” la Studio F64 din București, între 3 şi 7 octombrie. Fondurile strânse în urma aceste expoziții caritabile vor fi folosite pentru organizarea de noi tabere, prin programul educaţional ”Ajungem MARI”.

90 de copii din centre de plasament au participat în perioada mai-august la cursuri de fotografie alături de 16 voluntari profesionişti în acest domeniu. Ulterior, 62 dintre copii au mers în trei tabere de fotografie la munte, iar rezultatul este o primă expoziţie caritabilă -„Love Is All We Need”.

Astfel, în perioada 3 – 7 octombrie, vizitatorii pot admira la Studio F64 din București lucrările copiilor şi le pot comanda la diferite dimensiuni, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru organizarea următoarelor tabere la munte. Costul participării unui copil în tabăra este de 650 de lei, iar fiecare fotografie cumpărată poate însemna o excursie sau o zi de tabăra pentru un copil care abia aşteaptă noi experienţe şi amintiri frumoase.

Pe lângă deprinderea tehnicilor fotografiei, cursurile și taberele au avut ca scop dezvoltarea copiilor și creșterea încrederii în forțele lor. Cu încurajările permanente ale fotografilor și ale celorlalți voluntari Ajungem MARI, copiii și-au depășit limitele și au fost tot mai creativi. La finalul fiecărei ieșiri sau excursii, copiii au fost foarte mândri de rezultatele lor și nerăbdători să le arate celorlalți cadrele surprinse.

Programul educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld sprijină 2000 de copii instituționalizați și din familii defavorizate din București și 25 de județe, implicând săptămânal peste 1000 de voluntari care le devin copiilor profesori, prieteni și modele. Programul include mai multe proiecte și servicii: pregătire școlară, ieșiri recreative, cursuri vocaționale, excursii, tabere de dezvoltare personală, consiliere vocațională, educație vizuală, educație financiară, orientare profesională, logopedie.

Expoziția are loc între 3 și 7 octombrie la Studio 64 (Bd. Unirii nr. 45). Fiecare fotografie are o poveste și este însoțită de replicile savuroase ale copiilor. Vernisajul are loc marți, 3 octombrie, între orele 18:00 si 21:00. Detalii pe pagina evenimentului „Love Is All We Need” si pe site-ul www.ajungemmari.ro.

Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Principalul program este Ajungem Mari, care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de recuperare școlară într-un mod interactiv alături de peste 1000 de voluntari. Alte proiecte includ ateliere creative, workshop-uri, cursuri vocaționale, logopedie, ieșiri, excursii, tabere, consiliere vocațională și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

www.ajungemmari.ro

https://www.facebook.com/ajungemmari

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.