Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lulo Reinhardt pentru prima oară în România la International Romani Art Festival

0

Strănepotul figurii legendare a jazzului, Django Reinhardt concertează  în cadrul  celei de-a VI –a ediţii International Romani Art Festival

Odată cu cea de-a şasea ediţie a festivalului, IRAF se aşează în capitală. Bucureştiul va găzdui astfel în perioada 7-10 iunie următoarea ediţie a unuia dintre cele mai mari şi mai complexe evenimente culturale de gen din lume.

Recunoscut şi premiat la nivel internaţional, IRAF aduce în cele 4 zile ale sale peste 30 de activităţi felurite, reunind în programul său reprezentaţii artistice şi de meşteşug din toate genurile şi formele de la muzică, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansări de carte, până la prestaţii stradale, târguri de meşteşugari şi activităţi pentru persoanele private de libertate, la acestea adăugându-se numeroase acţiuni de informare şi implicare socială (dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) şi activităţi dedicate copiilor. Totul într-un mediu multicultural, dinamic şi surprinzător, care urmează să aducă în faţa publicului lucrări, reprezentaţii, iniţiative şi oameni de valoare din nu mai puţin de 11 ţări.

Păstrând standardele de excelenţă cu care festivalul şi-a obişnuit publicul, cea de-a şasea ediţie IRAF anunţă ca prim headliner al evenimentului pe nimeni altul decât Lulo Reinhardt, un maestru al chitării acustice într-un proiect de jazz excepţional, care face cinste moştenirii muzicale a faimosului Django Reinhardt, al cărui descendent direct este artistul. Programat pentru seara de 10 iunie, Lulo Reinhardt Project soseşte pentru prima dată în România, aducând pe scena IRAF o experienţă muzicală cum rar întâlneşti.

Lulo Reinhardt Project- Germania

Lulo Reinhardt este o apariţie muzicală de prim rang, distingându-se prin autenticitatea şi identitatea sa bine conturată. Criticii şi fanii subscriu că nu doar descendenţa artistului – strănepot al faimosului Django Reinhardt, îl apropie pe acesta de legenda muzicală, ci şi propriul său geniu artistic şi iscusinţă sa în a transmite acest talent unic cu o uşurinţă aparent lipsită de efort.

Fidel tradiţiei familiei, Lulo şi-a dedicat întrega viaţa muzicii. La vârsta de 5 ani tatăl său Bawo îi pune pentru prima dată în mână chitara. Nu avea nici 12 ani când deja cânta alături de verii săi în sextetul din Koblenz Mike Reinhardt. În timp, artistul îşi extinde orizonturile, avântându-se în muzica altor culturi şi dezvoltându-şi un stil propriu, la fel de iubit de publicul său. Astăzi, proiectul Lulo Reinhardt explorează în prestaţiile sale o fuziune de stiluri, incluzând flamenco, jazz brazilian şi latin. Păstrând marca sa personală, muzica Lulo Reinhardt onorează însă mereu influenţele rădăcinilor sale rome.

Numele său a câştigat treptat recunoştere internaţională, artistul ajungând să fie invitat pe scena a numeroase evenimente majore şi având turnee extensive în Europa, Canada, Statele Unite şi Australia.

„.. cel mai bun concert de chitară acustică pe care l-am auzit vreodată…” John Shand. The Sydney Morning Herald.

Muzica lui Lulo Reinhardt dezvăluie entuziasmul său pentru virtuozitate şi spontaneitate în acelaşi timp, o profundă melancolie şi nostalgie- mai mult imaginaţie decât realitate. (Manuel Dominguez, Nubenegra/Madrid).

www.lulo-reinhardt-project.de

International Romani Art Festival este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală TURN, în colaborare cu BuBu Bookinghouse and Events.

 

Recent, IRAF a fost premiat în cadrul Galei Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011, numarându-se printre cele 36 de proiecte europene de impact major selectate din peste 1800 de aplicanţi. De menţionat este faptul că a fost singurul proiect cultural care a urcat pe podium, spre deosebire de restul celorlalte, venite exclusiv din domeniul social.

 

În 2010, the Guardian- UK numeşte IRAF printre acele evenimente care dau “o nouă faţă României”. Anul 2011 a adus noi recunoşteri internaţionale ale proiectului. Posterele IRAF au fost expuse în primăvara  2011 timp de 2 săptămâni la parlamentul vienez în cadrul unui eveniment cultural major al oraşului, imaginea festivalului fiind aleasă de organizatori printre exemplele de „cea mai bună practică” în ceea ce priveşte iniţiativele care vizează cultura romă din întreaga Europă, datorită perspectivei sale inovative şi lipsite de stereotip. În Februarie 2011 IRAF a fost unul dintre cele doar 4 festivaluri de artă romă de pe continent invitate la primul Seminar European de Cultură Romă organizat în Spania, Caceres, numărându-se astfel printre aceste puţine evenimente recunoscute ca reprezentative în rândul festivalurilor de cultură din lumea roma din Europa.

Festivalul a fost premiat cu menţiune la secţiunea cultură în cadrul Galei Societăţii Civile in 2007 iar Agenţia Naţională pentru Tineret prin Direcţia Judeţeană de Tineret Timiş i-a oferit Premiul Special, recunoscându- l ca unul dintre cele mai bune proiecte de tineret ale anului 2008.

Parteneri: Policy Center for Roma and Minorities, Romano Butiq, ActiveWatch- Agenţia de Monitorizare a Presei, ADIS – Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială, LEAP – Link Education and Practice, Institutul Naţional Pentru Studerea Holocaustului din România “Elie Wiesel”, ARDOR – Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, AIPD – Asociaţia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe, Complexul Naţional Muzeal Astra, Romawood – Cultural Association, Camera de Comerţ şi Industrie EUROASIA.

Parteneri media: Radio Guerrilla, 24 FUN, Oops Media.

Mai multe informaţii despre IRAF găseşti pe  www.iraf.ro

This is the friendship of a beautiful beginning!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.