Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LOST, spectacol de labirint senzorial

0

Asociația Macaz și incubator107 lansează spectacolul internațional de teatru labirint LOST, în 13 septembrie, de la 20.00, la Gura Portiței. Acesta face parte din training-ul Sensory Labyrinth Theatre. The Mindmap of a Community, 1174284_10151549650256782_380793377_nun proiect finanțat de Programul Tineret în Acțiune. Dacă vrei să vii, scrie-ne un email la adresa noi@incubator107.com și spune-ne de ce vrei să vii. Invitația este gratuită și nu presupune cazare sau transport până la Gura Portiței.

Performance-ul de labirint senzorial este condus chiar de Iwan Brioc, regizor galez și inițiatorul acestei metode de educație nonformală. Acesta spune despre spectacol: „Când ai fost ultima oară pierdut? Nu doar nesigur încotro mergi, ci rătăcit în sensul în care nu știi unde se termină persoana ta și unde începe lumea. Intri în labirint și ți se dezmeticesc simțurile. Pășești în urmele unui om pierdut, naufragiat pe țărmuri izolate, într-o aventură. Ești brusc personaj într-o poveste care poate fi comedie, tragedie, un quest de la zdrențe la comori, o renaștere și poate un monstru care trebuie învins.”

Ca membru al rețelei internaționale The Republic of the Imagination, incubator107 aduce împreună 28 de participanți din Italia, Macedonia, Portugalia, Bulgaria, Țara Galilor,  Bosnia, Serbia și România.

Labirintul senzorial este o metodă de educație nonformală care cercetează relația dintre simțurile noastre, lumea din jur și universul nostru interior, în ce fel acestea pot să se întrepătrundă și să formeze o stare de echilibru. Training-ul reprezintă un proces transformațional, care ne ajută să conștientizăm cine suntem și cum trăim. Prin teatru labirint învățăm să retrăim aici și acum, cu uimirea și bucuria unui copil.

Iwan Brioc este regizor și trainer în cadrul rețelei internaționale The Republic of the Imagination. De 20 de ani, Iwan explorează posibilitățile teatrului comunitar: teatru forum, Rainbow of Desire, teatru legislativ. Iwan este inițiatorul și principalul trainer al metodei Sensory Labyrinth Theatre.

Mai multe informații despre cazare aici: http://guraportitei.wordpress.com/descriere-statiune/. De asemenea, există posibilitatea cazării la cort. Ultimul vapor din Jurilovca până în Gura Portiței pleacă vineri la ora 18.00, costul 60 lei/pers, dus-întors.

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.