Locuri faine unde copilul tău își poate începe aventura în lumea IT

0

Toamna se numără… Liniile de cod

articol recomandat de codette.ro/blog/

A trecut și ultimul weekend din vacanță de vară și este timpul ca cei mici să se întoarcă la școală. Unii încă își caută adevărată “vocație”, alții deja s-au hotărât „ce o să se facă atunci când vor fi mari”, dar nu îi putem uita pe cei care nu au încă formată o idee clară când se gândesc la viitorul lor. Părinții încearcă să îi ajute înscriindu-i la diverse after-schools, cursuri, ateliere: un curs de limbi străine luni, un curs de arte plastice miercuri, antrenamente joi.

Noi ne-am gândit să căutăm academii de învățat programare pentru copiii de 5-18 ani și să facem o listă prin care să sugerăm alternative orientate către tehnologie, astfel încât părinții să găsească instituția potrivită pentru potențialul lor viitor programator.

Bufnița din tei

Recent am aflat și noi de Bufnița din tei și ni s-a părut super simpatic numele lor, așa ca ne-am hotărât să le aruncăm un ochi. Spre deosebire de celelalte instituții care vor fi prezentate, ei nu se axează strict pe zona IT. Au ateliere de limbi străine, club de matematică, atelier de creație, curs de fotografie și lista ar putea continua foarte mult. Pe noi însă ne-au cucerit când am văzut că au în curricula lor cursuri de robotică și programare.

În cadrul cursurilor de IT, copiii vor putea învăța bazele programării, web design și vor dezvolta propriile lor aplicații. Grupele sunt micuțe, 8-10 copii, și modulele sunt organizate în funcție de obiectivele care vor fi atinse la sfârșit.

Cursurile de robotică sunt noi și se bazează pe cursul de LEGO pe care tot ei îl organizează. Copiii sunt învățați să folosească micile și coloratele piese de LEGO ca bază pentru viitorii lor roboței. În același timp, întrucât sunt foarte mulți termeni și noțiuni în limba engleză, copiii vor învăța și limba engleză. Cursul de robotică se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani.

Nu vă faceți griji dacă vă gândiți că trebuie să îi cumpărați un laptop copilului pentru a participa la aceste cursuri. Bufnița din tei le oferă laptopuri pe durata cursului, iar părinții vor putea monitoriza activitatea și progresul micuților ingineri.

Găsiți aici două tipuri de programe pregătite pentru cursul de IT-Programare, Web Design, Aplicații, Grafică: unul intensiv de 8 ședințe pe lună și unul clasic de 4 ședințe pe lună. Prețul cursurilor este de 550 de RON pe lună pentru programul intensiv sau 290 de RON pe lună pentru cel clasic.

CoderDojo

CoderDojo a început inițial în Irlanda, în 2011, pentru a oferi copiilor un mediu informal și prietenesc de a învăța programare în afara programului școlar. În prezent sunt organizate aproximativ 1250 de Dojo-uri în 60 de țări.

În România, CoderDojo își face simțită prezența în mai multe orașe. Pentru București sunt 6 hub-uri și îl poți alege pe cel mai potrivit pentru locația ta. Orele de programare organizate de ei sunt gratuite, pregătite de voluntarii care vor să își împartă cunoștințele cu cei mici. Cursurile sunt ținute la sediile diverselor companii din orașe. Printre proiectele organizate de CoderDojo putem menționa Scratch, Web Design, jocuri, aplicații mobile și artă digitală.

Citește articolul complet recomandat de codette.ro/blog/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.