Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LIVE! Concertele de la Ateneu vor putea fi ascultate gratuit pe un ecran!

0

Lărgim scena Ateneul Român: concertele și recitalurile din Concursul Enescu vor putea fi ascultate gratuit și pe un ecran amplasat chiar în fața Ateneului!

Din 16 septembrie, publicul care nu a reușit să își rezerve un loc în sala Ateneului Român se va putea bucura de concertele Semifinalelor, Finalelor de Vioară, Pian și Violoncel, precum și de un recital extraordinar din cadrul Concursului Enescu într-o transmisie live pe un ecran în fața Ateneului. Sunt disponibile 100 de locuri pe scaune.

ateneu

Cele mai frumoase concerte și recitaluri din cadrul ediției 2014 a Concursului Internațional “George Enescu”, care are loc până pe 27 septembrie la București, vor putea fi urmărite live pe un ecran amplasat în fața Ateneului Român.

“Ne-am dorit să oferim și celor care nu au reușit să-și rezerve un loc în sala Ateneului Român șansa de a putea trăi emoția concertelor și recitalurilor din Concursul Enescu prin intermediul acestei experiențe unice, într-o atmosferă de gală, în aer liber, într-unul dintre locurile simbolice ale Capitalei: chiar în fața Ateneului Român. Ne bucură interesul crescut al publicului pentru Concurs – primele 3.000 de rezervări pentru un loc în sala de concert s-au făcut în mai puțin de 24 de ore”, a declarat pentru presă Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului și Concursului Enescu.

Începând cu data de 16 septembrie, pe ecranul din fața Ateneului vor fi transmise în direct evoluțiile tinerilor artiști care au fost aleși de juriu pentru a intra în Semifinalele Concursului Enescu practic, o serie de recitaluri în toată regula, cu un repretoriu care include și lucrări de George Enescu. De asemenea, publicul se va putea bucura în direct de evoluțiile concurenților care vor intra în Finalele secțiunilor de Vioară, Violoncel și Pian, unde vor susține concerte alături de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”.

Un moment special pe care iubitorii de muzică clasică îl pot trăi în timp real chiar dacă nu se află în sala de concert va fi desemenarea câștigătorilor acestei ediții a Concursului Enescu care se întâmplă chiar la încheierea concertelor din Finale, după o scurtă pauză. Este momentul culminat al Concursului Enescu, cel când sunt desemnate numele de mâine din muzica clasică internațională din cei 240 de concurenți din 36 de țări înscriși la această ediție a Concursului.  Pe lângă premiile în valoare de peste 100.000 de euro, concurenții  laureați ai Secțiunii de Vioară și ai celei de Pian sunt invitați în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente internaționale, Festivalul de la Ravello, ediția 2015.

Pe 23 septembrie, va fi transmis live pe ecranul din fața Ateneului Român, și recitalul extroardinar susținut de doi muzicieni consacrați, un moment cu vlaoare de simbol: cunoscutul pianist de origine franceză Jean-Claude Pennetier, de asemenea membru în juriul Concursului Enescu de-a lungul timpului va urca pe scenă alături de pianista de origine română Mara Dobrescu, absolventă a prestigiosului Conservator din Paris.

Transmisiile live se vor desfășura după următorul program:

Semifinale

  • 16 septembrie, între orele 16.00 și 22.00  – Semifinala Secțiunea Vioară
  • 19 septembrie, între orele 16.00 și 22.00 – Semifinala Secțiunea Violoncel
  • 24 septembrie, între orele 10.00 și 13.00, precum și între orele 17.00 și 20.00 (cu pauză de prânz) – Semifinala Secțiunea Pian

Recital extraordinar de pian

  • 23 septembrie, ora 19.00 – Recital extraordinar de pian Jean Claude Pennetier și Mara Dobrescu

Galele Finale cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu

  • 18 septembrie, între orele 19.00 și 22.30 – Finala Secțiunea Vioară; Dirijor: Daisuke Soga
  • 21 septembrie, între orele 19.00 și 22.30 – Finala Secțiunea Violoncel; Dirijor: Ovidiu Bălan
  • 27 septembrie, între orele 19.00 și 22.30 – Finala Secțiunea Pian; Dirijor: Frantz Justu

Semifinalele și finalele secțiunilor de vioară, violoncel și pian din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” vor fi transmise în direct și pe site-ul http://festivalenescu.ro.

Concursul Internaţional George Enescu este construit ca o prelungire firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România.

La fel cum George Enescu îi sprijinea în timpul vieţii pe tinerii muzicieni – ca director onorific al Asociaţiei Muzicale Române, compozitorul român a făcut donaţii substanţiale pentru a plăti bursele acordate muzicienilor, iar în anul 1912 a susţinut un turneu în România, strângând peste o mie de lire sterline pentru a înfiinţa şi acorda un premiu naţional de compoziţie –, Concursul Enescu descoperă, susţine şi promovează tinerele talente din întreaga lume.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.