Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceul Teoretic „Genesis College” preia Grădinița Teko

0

Liceul Teoretic “Genesis College” a preluat săptămâna trecută Grădinița Teko din București. Astfel, Teko a devenit parte din campusul educațional Genesis College, un pionier în materie de educație premium, fiind în prima linie a inovației din sălile de clasă încă de la fondarea sa, în anul 2000.

Sunt încântată că Genesis College va duce mai departe experiența Teko. Prin această investiție, ne dorim să dezvoltăm proiectul Teko și să continuăm promovarea educației STEAM pentru preșcolari. Digitalizarea este între primele priorități de dezvoltare educațională la Genesis College, iar experiența în educația internațională și curriculum finlandez vor întregi experiențele de învățare Teko și le vor dezvolta copiilor o serie de abilități necesare pe tot parcursul vieții: abilități sociale, de comunicare, de gândire critică, de cercetare și de organizare, a spus Ioana Necula, fondator Genesis College.

Astfel, copiii vor beneficia, de acum încolo, pe lângă inovațiile programei Teko, și de avantajele sistemului de învățământ Genesis, prin expertiza coordonatorilor ce se vor implica în arhitectura curriculumului. Cei mici vor fi încurajați să învețe cu pasiune, să îndrăznească să afle mai mult, să pună întrebări, să caute soluții și să găsească răspunsuri.

Sunt încrezătoare și optimistă că preluarea Teko de către Genesis este un avantaj major pentru Teko – va putea să își continue parcursul de lider în educația tech, beneficiind totodată de susținerea unei organizații cu rezultate excelente și cu foarte multă experiență în educație”, a spus Maria Varvaroi, fondator Teko.

Preluarea Teko reprezintă încă un pas în planul Genesis College de a oferi o educație internațională pentru copiii din toate ciclurile de învățământ, începând de la nivelul preșcolar, până la cel liceal.

Astfel, pe lângă curriculumul național, la Genesis College, preșcolarii au ocazia să beneficieze atât de programa Kipinä, un model educațional care folosește pedagogia finlandeză pentru învățare și pentru a-i pregăti pentru copii, în vederea accesului în orice sistem școlar, cât și de programul PYP (Primary Years Programme), al organizației The International Baccalaureate® (IB), care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări.

Ciclul primar continuă educația în sistem PYP, iar elevii din clasele a V-a – a X-a beneficiază de avantajele programului MYP (Middle Years Programme), în cadrul căruia se pregătesc pentru DP (Diploma Programme) și Bacalaureatul Internațional, care le asigură accesul în majoritatea facultăților de prestigiu din întreaga lume.

La Genesis College, oferta educațională este proiectată astfel încât să asigure pregătirea pentru continuarea studiilor atât în instituții de învățământ românești, cât și internaționale, în funcție de opțiunea fiecărui elev.

Despre Genesis College:

  • Povestea Genesis a început în anul 2000, odată cu deschiderea unei grădinițe care să le ofere copiilor o educație timpurie de cea mai bună calitate, să le dezvolte abilitățile într-un climat sigur și să le deschidă calea pentru următoarele etape de învățare;

  • Genesis College a fost fondat de Ioana Necula, din pasiunea pentru educație și dorința de a adapta în România abordările internaționale inovative cu impact pe termen lung în dezvoltarea unei mentalități și a unor aptitudini necesare integrării într-o comunitate globală;

  • Genesis College este coordonat alături de Ioana Necula, de Advisory Board, comitetul consultativ al școlii, reprezentat de personalități din diverse domenii, care ne împărtășesc valorile și viziunea asupra educației. Mai multe detalii, aici.

  • Campusul Genesis College în prezent este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial și, din 2019, și-a extins oferta educațională pentru nivelul liceal;

  • În 2018, Genesis College a aderat la Organizația The International Baccalaureate®, care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări, inclusiv România;

  • Din 2021, Grădinița Genesis a devenit parte a reputatei rețele internaționale Kipinä Kids, un model educațional care folosește pedagogia finlandeză pentru învățare și pentru a-i pregăti pentru copii, în vederea accesului în orice sistem școlar;

  • În prezent, peste 400 de copii învață, explorează, comunică și cooperează la Genesis College, într-un climat emoțional securizant, în care sunt încurajați să se autodescopere, să își stabilească obiective înalte și să le urmeze cu pasiune.

  • Mai multe informații puteți găsi aici: https://genesis.ro/, aici: https://kipinakids.com/find-your-school/romania-bucharest/ și aici: https://myteko.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.