Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liceenii vor merge din nou la muzee. 5 licee 5 muzee Ediţia a 9-a

0

Începe o nouă ediţie 5 licee 5 muzee pentru elevii din capitală. Lansarea are loc marţi, 23 februarie 2016, ora 9:00, la Colegiul Naţional Cantemir Vodă. Evenimentul îi va aduce împreună pe toţi participanţii la această etapă – liceeni, profesori, muzee şi organizatori.

5 licee 5 muzee este un proiect educaţional dedicat elevilor de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală.

ECDL_5Licee-5Muzee layer-2016_web

 

Fundaţia ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi cele 5 muzee, vă invită să dăm startul oficial celei de a 9-a ediţii.

La etapa de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce se va desfăşura în perioada februarie – iunie 2016, vor fi implicaţi alţi 250 de elevi din alte 5 licee din Bucureşti: Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Tehnic Media, Colegiul Tehnic Miron Nicolescu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi şi Colegiul Național Cantemir Vodă.

Cele 5 muzee partenere pentru această ediție şi care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I. 

În cadrul conferinţei de deschidere a proiectului, se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi cu tema 5 motive în 5 minute prin care tinerii sunt încurajaţi să realizeze un scurt material video de promovare a unuia dintre muzeele partenere în program.

Debutul celei de a 9-a ediţii 5 licee 5 muzee va avea loc alături de elevii şi profesorii implicaţi în etapa curentă, precum şi reprezentanţi ai celor 5 muzee partenere, care le vor aduce în atenţie elevilor temele vizitelor ghidate de anul acesta. Evenimentul este organizat de Fundaţia ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăriei Municipiului Bucureşti şi celor 5 muzee partenere. 

5 licee 5 muzee şi-a propus să declanşeze mai întâi în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât şi a profesorilor şi astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajaţi să continue. Acum, la startul celei de a noua ediţii, peste 2 000 de liceeni, din 40 de şcoli bucureştene, deja s-au bucurat de oportunităţile oferite de proiect.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.