Liceenii învaţă 3D Printing

0

Imprimantele 3D au ajuns în şcoală. O grupă pilot de liceeni de la un colegiu tehnic din Bucureşti sunt primii absolvenţi ai cursului pilot de 3D Printing susţinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group.

Luni, 23 februarie, ora 12:30, la Colegiul Tehnic Griviţa, îi felicităm şi discutăm cu elevii implicaţi la curs, iar alţi liceeni sunt invitaţi să testeze tehnologiile de imprimare 3D.

Învățarea noilor tehnologii este prioritară într-o societate în continuă schimbare, iar dobândirea competențelor IT de către tineri este o condiție obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunităţilor digitale. Aceasta va fi tema de dezbatere a evenimentului la care vă aşteptăm.

Printing_with_a_3D_printer

12 elevi de la Colegiul Tehnic Griviţa din capitală au participat la un training dedicat tehnicilor de modelare şi imprimare 3D prin proiectul Liceenii învaţă 3D Printing, iniţiat de ECDL ROMANIA cu sprijinul ENEVO Group, care a debutat în parteneriat pilot cu acest colegiu. Timp de o lună, liceenii s-au întâlnit cu specialiştii ENEVO secondaţi de profesori din şcoală, având posibilitatea să aplice efectiv teoria, reuşind să imprime 3D propriile obiecte concepute.

Luni, 23 februarie, Colegiul Tehnic Griviţa vă invită începând cu ora 12:30 la o sesiune de demostraţii 3D printing şi o dezbatere pe tema importanţei noilor tehnologii în educaţia generaţiilor viitoare. Vom intra în universul 3D alături de elevii şi profesorii de la curs şi vom testa 3D printing împreună cu alţi liceeni şi profesori de la Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă. Tot atunci vom discuta despre integrarea unui modul structurat de tehnici de imprimare 3D la nivelul educaţiei formale, non-formale sau informale.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale în România, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale şi oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice. În acest context, susţinerea proiectului Liceenii învaţă 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi echivalentă cu abilitatea de a o folosi. Dacă tinerii nu au acces la educaţie digitală în mod formal şi structurat, s-ar putea ca niciodată să deblocheze pe deplin potenţialul tehnologiei digitale pentru ei ca şi cursanţi, angajaţi, antreprenori sau cetăţeni.

Pentru ENEVO Group, proiectul Liceenii învață 3D Printing reprezintă o noua provocare în dezvoltarea industriei imprimării 3D și a dezvoltării specialiștilor în 3D Printing din România. “Am dezvoltat acest curs, cât și modul de desfășurare a lui astfel încât să oferim elevilor nu numai o viziune de ansamblu asupra tehnologiei, dar și un ghid al construcției de obiecte, de la idee, la model digital, la produs fizic. Pe scurt, am sumarizat în acest program pilot experiența, testele și cercetările echipei noastre din ultimii 2 ani în care am lucrat zi de zi cu imprimantele. Compania noastră susține dezvoltarea inovației prin educație și prin accesul la tehnologii cu potențial mare de dezvoltare pe viitor. Succesul acestui pilot demonstrează că acest principiu este perfect aplicabil și vom continua implementarea cursului, sperăm la o scara mai mare”.

Despre ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în 150 de ţări şi numără până în prezent peste 13 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro  sau www.ecdl.org.

Despre ENEVO Group

ENEVO Group este o companie globală de inginerie și software formată din 4 unități de dezvoltare: inginerie și design, automatizări industriale, protecții și sisteme SCADA și servicii de dispecerizare. Fie că este vorba de project management, servicii de mentenanță, dezvoltare software sau proiectare, abordăm fiecare proiect ca pe o nouă provocare. Mai mult, compania noastră se implică în proiecte de inovație și educație prin susținerea unui department intern de dezvoltare de produs și prin implicarea activă în mediul academic și educațional.

Pentru mai multe informații accesați www.enevogroup.com .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.