Leeds Screendance Competition @ WASP

0

WASP – Working Art Space and Production continuă seria de proiecții speciale cu cele mai apreciate filme de dans din lume, co-prezentate de festivaluri de profil din Europa și SUA. Filmele sunt prezentate în cadrul inițiativei D.I.M.A.P. (Direcții Inovatoare în Multimedia și Artă Performativă), ca parte a programului de formare profesională GROWASP. D.I.M.A.P este un program coordonat de coregraful și directorul artistic Simona Deaconescu.

Afis

Duminica 19 aprilie, ora 19:00 are loc cea de-a doua proiecție de filme, co-prezentată de Leeds International Film Festival. În line-up se regăsesc filmele selectate la Leeds Screendance Competition.
AMAUROS / Nicole Seiler / Eleveția /  2014 / 2 min

Este oare posibil ca eliminând toate elementele vizuale dintr-un film încă să avem un film? “Amauros” ne provoacă să reconsiderăm imaginarul în dans.

BLACK TAPE / Michelle & Uri Kranot / Danemarca / 2014 / 3 min

Într-un tango încâlcit, victima și persecutorul dansează, ocupând cadrul și spațiul dintre loviturile pensulei. Filmul se bazează pe știri și materiale din documentare, explorând implicațiile unei vieți trăite sub ocupație.

CRACKS / Álex Pachón / Spania /  2013 / 4 min

Un ritual al dimineții dus la extrem. Sunetul și imaginea strâns sincronizate construiesc un ritm tulburător.
EMBRACE / Shantala Pepe / UK & Belgia / 2014 / 7 min

Un barbat și o femeie împart un moment singular de intimitate stând în fața unui ocean vast. Coregrafia subtilă și delicată transmite ambiguitatea relației.

 

LET`S SAY / Fuk Pac Jim & Li De / Hong Kong /  2014 / 8 min

De la o scară rulantă până la ultima cină într-o piscină. ”Phubbing” e un termen care descrie obiceiul de a ignora pe cineva în favoarea unui telefon mobil.

MEMORIAS / Bertie & Ponciano Almeida / UK & Brazilia / 2014 / 3 min

Filmat în Guaratinguetà, Brazilia și Londra, Memorias este o explorare evocativă a trecutului unui dansator și a amintirii diferitelor stiluri întâlnite pe stradă în tinerețe.
MOVING YEREVAN / Jevan Chowdhury / UK / 2014 / 7 mins

Yerevan este unul dintre cele mai vechi orașe locuite în continuu de-a lungul timpului, istoria oamenilor săi fiind măsurată în milenii. Filmat în trei zile și trei nopți, acest film de 7 minute prezintă capitala Armeniei prin mișcările a 47 de dansatori.

ROOMS / Paul Sarvis / USA / 2013 / 6 min

Un solo, o cameră goală și o prezență reală, imaginată sau amintită. Imagini de familie, adăpost, închisoare și îmbătrânire construiesc un puzzlle psihologic, expus pe două planuri paralele.
SILENT PLACES / Simona Deaconescu / Romania / 2013 / 12 min

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o buclă temporală în care se întind emoțiile la maximum. Lirismul, tensiunea și neașteptatul unor momente de îmbujorare, de încruntare, de ciocnire accidentală nasc o poveste spusă din interior spre exterior.
TANGO BRASILEIRO / Gabriela Alcofra & Billy Cowie / UK & Brazilia / 2014 / 3 min

O meditație subtilă asupra demodării, filmul  folosește o coregrafie gestuală și materiale filmate în Rio de Janeiro în anii 1930.

THE TIME IT TAKES / Katrina McPherson & Simon Fildes / UK / 2013 / 11 min

The Time it Takes este înrădăcinat în peisajul Outer Hebrides; pe măsură ce filmul înaintează, protagoniștii se muleasă pe respirația și fluxul împrejurimilor.

VANISHING POINTS  /  Marites Carino /  Canada  /  2014 /  9 min

Pe marginile unei clădiri triunghiulare din Montreal, doi indivizi dansează singuri, influențându-se totuși fără intenție. O explorare vizuală a conexiunii instantanee într-o lume deconectată.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Participantii la programul GROWASP au prioritate.

Proiecția este un eveniment special organizat de WASP – Working Art Space and Production și co-prezentat de Leeds International Film Festival. Filmarea și fotografierea in sala de proiectie sunt strict interzise.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.