Lecturi urbane. Un pas spre normalitate!

2

Bucurestiul citeste. Un pas spre normalitate!
Ne bucuram sa scriem si noi despre un proiect extrem de frumos! Un proiect despre un oras ce accepta, usor dar sigur si elementele de normalitate. In Bucuresti se inaugureaza azi, 29 mai primele spatii urbane de citit!
Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.
Campania este iniţiată de voluntarii Civika.ro şi face parte dintr-o demers de îmblânzire a spaţiilor publice prin crearea de poveşti.
„Am citit împreună și am oferit cărți în metrou toată iarna, am mers la Brașov, am ieșit la Universitate, v-am cerut părerea, iar acum – în colaborare  cu Primăria Municipiului București  – vom inaugura spații dedicate lecturii în parcurile din capitală: în prima etapă în Herăstrău (zona Vaporaşul Ana şi lângă Expoflora) și Cișmigiu (Terasa Trandafirilor).”
„Spațiile de lectură constituie obiectivul echipei Lecturi Urbane de-a îmblânzi spațiile publice, de a încuraja actul lecturii cu orice prilej și de a oferi un semnal de normalitate de care orice comunitate are atât de multă nevoie. Ele vor fi marcate prin mobilier specific si plăcuțe si vor constitui invitații neîngrădite la lectură.”

Mai multe informatii pe site-ul orasulciteste.ro
Felicitari initiatorilor proiectului!
Numai de bine,
RomaniaPozitiva

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.