Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lectura de Joi @ Biblioteca Metropolitană București

0

Începând cu 14 August 2014, în fiecare joi, de la orele 19.00 pînă la 21:00, timp de 6 (șase) ediții, Agenția AdLittera organizează „Lectura de Joi”, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane București.

affiche_LdJ_a

„Lectura de joi” este un program cultural organizat printr-o serie de 6 întâlniri, într-un cadru colocvial și informal, pentru publicul rezident bucureștean cu scriitorii consacrați şi debutanți.

Scopul acestui program este, în primul rând, de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie identificată cu o nișă a elitelor, scriitura fiind într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.

Joi, 14 August 2014, de la orele 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane București (BMB), vor lectura pentru public scriitoarea Doina Ruști, poetul Sorin Lucaci și actrița Daniela Nedelcu.

Sorin Lucaci este poet care a publicat poezie în foarte multe reviste de profil, în variantele lor online sau tipărite, pe platforme online de specialitate. Câștigă mai multe premii literare și este invitat la festivaluri naționale de poezie. Debutul maturității sale poetice l-a avut în 2012 cu placheta de versuri „În burta grasă a peştelui de duminică”.

Joi, Sorin Lucaci va citi versuri în proză din ultima sa plachetă, publicată în primăvara acestui an și lansată la Bookfest, „ghilotina cu miros de scorţişoară”.

Daniela Nedelcu are un CV artistic impresionant, meseria sa de bază fiind actoria. A lucrat pe scenele teatrelor de repertoriu, pe scenele improvizate ale teatrelor de proiect, în filme de scurt-metraj, fiind posesoarea mai multor premii și distincții. Premiată la Concursul de debut literar IDC (2013) cu povestea „Marți”, a rescris acest text pentru un scenariu de scurt-metraj, cu care a câștigat o bursă la „Second Draft”.

Joi, Daniela Nedelecu va lectura din povestea „Nasturele alb”.

Doina Ruşti este laureata Academiei Române şi autoarea unui bestseller popular (Lizoanca). Martina Freier  i-a remarcat „stilul rafinat și nuanțat”, iar La Stampa a spus că romanele ei „se citesc cu mare bucurie”. Il Libero a comparat-o cu Camus, iar Norman Manea o consideră „o excelentă prozatoare, de mare talent și intuiţie”. Nicolae Breban crede de asemenea că Doina Ruşti „e un prozator de primă mărime al literaturii actuale.”

Scriitoarea va lectura fragmente din romanele sale, la cererea publicului, din: Mămica la două albăstrele, Patru bărbaţi plus Aurelius, Cămaşa în carouri, Lizoanca, Fantoma din moară, Zogru, Omuleţul roşu. Joi, publicul va putea asculta în premieră și un fragment din romanul său aflat în lucru.

Moderatorul acestui eveniment este Andreea Banciu, traducător literar, cititoare împătimită, organizatoare de evenimente și promoter cultural.

Accesul la evenimentele de joi este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.

„Lectura de Joi”, 14 August, are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4.

Lectură publică recomandată de: Radio România Cultural, SemneBune.ro, ObservatorulCultural.ro, Bookblog.ro, Filme-cărți.ro, Bookaholic.ro, AmDoar18ani.ro, Ceașca de cultură, SerialReaders.com, ZeList.ro, TheMarketer.ro. AdLittera este unica agenție din mediul cultural, dedicată cu precădere palierului editorial, care oferă o platformă comunitară formată din produse și servicii culturale, revistă și media socială proprietară. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.