Lansarea Scolii de Antreprenoriat in Economie Sociala. Fii un antreprenor social de succes!

0

Institutul de Economie Sociala (IES) provoaca managerii si viitorii manageri de intreprinderi sociale sa se perfectioneze, participand gratuit la prima editie a Scolii de antreprenoriat in economia sociala, in cadrul programului PROMETEUS pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale.

Ce urmareste Scoala de antreprenoriat in economia sociala?

Programul isi propune sa dezvolte intreprinderile sociale din Romania, cu ajutorul experientei formatorilor IES,  instruiti in Italia la Institutul EURICSE (European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises) din Trento.

In acest sens, vor fi selectati 120 de actuali sau viitori manageri de intreprinderi sociale, care:

  • vor fi instruiti in cadrul scolii, timp de 12 zile, pe parcursul a trei luni
  • vor avea ocazia sa dezvolte un plan de afaceri pentru o intreprindere sociala
  • vor putea beneficia de consultanta pentru a pune planul in practica
  • vor putea participa la o vizita de studiu in Italia

 

Mai mult, la final, 6 dintre participanti vor primi premii care constau in sprijin financiar pentru initierea sau dezvoltarea intreprinderii sociale pentru care au urmat programul. Mai multe detalii gasiti AICI (www.ies.org.ro/info-stiri/vrs/IDstire/209/t/ies-lanseaza-scoala-de-antreprenoriat-in).

Cine se poate inscrie la Scoala de antreprenoriat in economia sociala?

Scoala de antreprenoriat in economia sociala este un program gratuit, destinat managerilor organizatiilor de economie sociala. Programul isi propune sa fie o scoala de noi lideri pentru economia sociala din Romania. Mai multe detalii in acest sens gasiti AICI.

De ce sa ma inscriu?

–          Este gratuit!

–          Vei primi o diploma acreditata, recunoscuta pe piata muncii din Romania

–          Vei avea ocazia de a fi instruit de unii dintre cei mai buni formatori in domeniul economiei sociale

–          Daca vei fi selectat, vei putea sa cunosti direct sistemul de economie sociala din Italia, prin vizita de studiu

 

M-ai convins! Cum ma pot inscrie?

Te poti inscrie completand formularul de candidatura disponibil AICI (http://www.ies.org.ro/library/files/formular_de_candidatura_2.doc), care trebuie trimis pana la data de 15 martie la adresa de e-mail silvia.misu@fdsc.ro, sau prin posta la adresa Str. Orzari, Nr 86A, Bucuresti, sector 2 – in atentia Silviei Misu – program Prometeus de dezvoltare a intreprinderilor sociale.

Dosarele de candidatura vor intra intr-un proces de selectie ale carui rezultate vor fi facute publice pe site-ul Institutului de Economie Sociala, www.ies.org.ro.

ATENTIE! Te rugam ca inainte sa aplici la program sa citesti toate informatiile disponibile AICI (structura, eligibilitate, conditii etc), in special documentele atasate la articol, prin link-uri.

Succes!

”Programul de dezvoltare a întreprinderilor sociale” este derulat în cadrul proiectului “Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!”

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează