Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea Scolii de Antreprenoriat in Economie Sociala. Fii un antreprenor social de succes!

0

Institutul de Economie Sociala (IES) provoaca managerii si viitorii manageri de intreprinderi sociale sa se perfectioneze, participand gratuit la prima editie a Scolii de antreprenoriat in economia sociala, in cadrul programului PROMETEUS pentru dezvoltarea intreprinderilor sociale.

Ce urmareste Scoala de antreprenoriat in economia sociala?

Programul isi propune sa dezvolte intreprinderile sociale din Romania, cu ajutorul experientei formatorilor IES,  instruiti in Italia la Institutul EURICSE (European Research Institute for Cooperatives and Social Entreprises) din Trento.

In acest sens, vor fi selectati 120 de actuali sau viitori manageri de intreprinderi sociale, care:

  • vor fi instruiti in cadrul scolii, timp de 12 zile, pe parcursul a trei luni
  • vor avea ocazia sa dezvolte un plan de afaceri pentru o intreprindere sociala
  • vor putea beneficia de consultanta pentru a pune planul in practica
  • vor putea participa la o vizita de studiu in Italia

 

Mai mult, la final, 6 dintre participanti vor primi premii care constau in sprijin financiar pentru initierea sau dezvoltarea intreprinderii sociale pentru care au urmat programul. Mai multe detalii gasiti AICI (www.ies.org.ro/info-stiri/vrs/IDstire/209/t/ies-lanseaza-scoala-de-antreprenoriat-in).

Cine se poate inscrie la Scoala de antreprenoriat in economia sociala?

Scoala de antreprenoriat in economia sociala este un program gratuit, destinat managerilor organizatiilor de economie sociala. Programul isi propune sa fie o scoala de noi lideri pentru economia sociala din Romania. Mai multe detalii in acest sens gasiti AICI.

De ce sa ma inscriu?

–          Este gratuit!

–          Vei primi o diploma acreditata, recunoscuta pe piata muncii din Romania

–          Vei avea ocazia de a fi instruit de unii dintre cei mai buni formatori in domeniul economiei sociale

–          Daca vei fi selectat, vei putea sa cunosti direct sistemul de economie sociala din Italia, prin vizita de studiu

 

M-ai convins! Cum ma pot inscrie?

Te poti inscrie completand formularul de candidatura disponibil AICI (http://www.ies.org.ro/library/files/formular_de_candidatura_2.doc), care trebuie trimis pana la data de 15 martie la adresa de e-mail silvia.misu@fdsc.ro, sau prin posta la adresa Str. Orzari, Nr 86A, Bucuresti, sector 2 – in atentia Silviei Misu – program Prometeus de dezvoltare a intreprinderilor sociale.

Dosarele de candidatura vor intra intr-un proces de selectie ale carui rezultate vor fi facute publice pe site-ul Institutului de Economie Sociala, www.ies.org.ro.

ATENTIE! Te rugam ca inainte sa aplici la program sa citesti toate informatiile disponibile AICI (structura, eligibilitate, conditii etc), in special documentele atasate la articol, prin link-uri.

Succes!

”Programul de dezvoltare a întreprinderilor sociale” este derulat în cadrul proiectului “Prometeus – promovarea economiei sociale în România prin cercetare, educație și formare profesională la standarde europene” (ID 57676), implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!”

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.