Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea rețelei de formare și networking profesional Susține cultura în educație

0

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură vă invită vineri, 27 februarie la ora 12.00 la Librăria Bastilia din București(Piața Română nr. 5) la evenimentul de lansare a rețelei de formare și networking profesional Susține cultura în educație.  Rețeaua este prima inițiativă din România care își propune să creeze o comunitate a artiștilor, educatorilor, operatorilor culturali și școlilor interesate în  dezvoltarea de activități culturale în context educațional.

afis 27 feb_final

Asociația MetruCub – resurse pentru cultură, alături de Centrul pentru Educație și Formare „Sintagma”, Fundația Gabriela Tudor, Fundația pentru o societate deschisă și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” dezvoltă rețeaua de formare și networking profesional Susține cultura în educație în cadrul proiectului cu același nume, care se desfășoară în perioada noiembrie 2014-aprilie 2016.

Rețeaua Susține cultura în educație propune artiștilor, educatorilor, operatorilor culturali și școlilor interesate din România următoarele activități:

  • 10 formări pentru un număr de 200 de participanți în perioada martie-decembrie 2015;
  • 10 dezbateri pe teme de interes;
  • Noi resurse de informare și dezvoltare profesională, disponibile online pe site-ul www.culturaineducatie.ro;
  • Consultanță online pentru dezvoltarea de activități culturale în școli pentru participanții la fomări;
  • O bază de date a proiectelor și organizațiilor implicate în dezvoltarea de activități culturale în școli din România.

Rețeaua este doar una dintre componentele proiectului Susține cultura în educație, care va genera analize originale, materiale de prezentare despre cadrul instituțional, publicații dedicate unor proiecte și programe inovatoare din România și alte țări, recomandări de politici publice și dezbateri cu experți internaționali.

Evenimentul de vineri, 27 februarie este o ocazie de a afla detalii despre activitățile pe care le desfășurăm, dar și despre valorile și idealurile educaționale pe care le promovăm.

Vor fi prezenți la eveniment membri ai echipei de proiect, dar și formatorii selectați în urma concursului desfășurat în decembrie 2014-ianuarie 2015, alături de care vom discuta despre impactul culturii în educație pentru copii și tineri, școală și mediul artistic și cultural.

Proiectul Susține cultura în educație este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014. www.eeagrants.org ; www.fondong.fdsc.ro

Editorul materialului: Asociația MetruCub – resurse pentru cultură

Data publicării: Februarie 2015

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.