Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LANSAREA primei cooperative de energie verde din România!

0

Cooperativa este o formă de asociere autonomă și voluntară de persoane, al cărei scop este promovarea unui obiectiv comun. În cazul Cooperativei de Energie, obiectivul îl reprezintă furnizarea și producerea doar de energie verde, adică energie obținută din resurse regenerabile și nepoluante, în principal hidro, solară și eoliană.

Spre deosebire de un furnizor clasic de energie, consumatorii/clienții unei cooperative devin membri cooperatori (“acționari”). Ei pot participa direct și activ la dezvoltarea cooperativei, în baza principiului democratic “un membru, un vot”: fiecare membru cooperator are un drept de vot în Adunarea Generală a cooperativei și drept la dividende, la finalul anului financiar.

Cooperativa de Energie este prima cooperativă de energie din România, fiind organizată conform legislației europene (Regulamentul 14535/2003 privind statutul societății cooperative europene), dar înregistrată juridic și fiscal în România. Mai mult, este prima cooperativă care va distribui exclusiv energie verde. Este proiect prin care ne-am dorit să fim deschiși la un număr cât mai mare de membri încă de la bun început. Este vorba de oameni ca tine și ca noi care vor și au puterea să schimbe ceva pe piața de energie electrică.

Te așteptăm să ne cunoști pe 30 octombrie, de la ora 18.30, la Nod makerspace, Splaiul Unirii nr. 160http://bit.ly/2oVwvpF , la evenimentul de lansare!

Pentru că fiecare dintre noi poate fi proprietarul propriei energii!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.