Lansarea platformei www.bucurestiulmeudrag.ro în cadrul proiectului Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului.

0

O nouă filă din istoria Bucureștiului începe a fi scrisă virtual – Asociația Bucureștiul meu drag lansează platforma www.bucurestiulmeudrag.ro, în cadrul proiectului Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului.

CentrulMemorieVizuala-2016

Asociația Bucureștiul meu drag, poate cea mai activă și implicată asociație în promovarea vizuală și cunoașterea Bucureștiului, lansează platforma on line www.bucurestiulmeudrag.ro și creează premizele construcției unei baze de date complexe și diversificate de imagini surprinse de fotografi profesioniști, amatorii, pasionați sau pur și simplu toți cei care vor să contribuie la creeare memoriei vizuale a Bucureștiului.

Platforma www.bucurestiulmeudrag.ro va deveni un integrator și o resursă valoroasă de imagini și de istorie a Bucureștiului de ieri și de azi, disponibilă gratuit tuturor celor care vor să încarce fotografii și celor care vor doar să le vizualizeze și să se documenteze. Platforma este cu atât mai relevantă cu cât upload-ul de fotografii se realizează cu înregistrarea coordonatelor GPS ale locației, însoțită de o scurtă descriere și detalii despre conținutul imaginilor, ulterior ele putând fi descoperite de oricine prin intermediul unui motor de căutare avansat (criterii: an, stradă, obiective, poziție pe harta, cuvinte cheie etc).

“Ideea s-a conturat cu mult timp în urmă în cadrul Asociației Bucureștiul meu drag, de când Bucurestiul a început să se transforme și să evolueze (sau involeueze câteodată) într-un ritm vizibil, legătura cu trecutul sau architectural devenind tot mai firavă și a prins viață odată cu interactivitatea și conectivitatea dată de dezvoltarea digitalului și explozia de imagini (din social media și on-line în general) generate de locuitorii lui.”

Centrul de Memorie Vizuală este un proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil 2016.

Lansarea oficială a platformei, parte din proiectul Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului, va avea loc în data de 14 septembrie 2016, ora 18.30 la Muzeul Municpiului București, odată cu vernisajul expoziției “Trecut-au anii” și va fi urmată de o serie de evenimente de conștientizare a puterii documentare a fotografiei desfășurate în perioada septembrie – octombrie: Conferința “Fotografia anilor 1980” cu fotografi din aceea perioadă și Conferința “Fotografierea orașului în zilele noastre”dedicată elevilor de liceu.

Încă de la început avem parteneri importanți pentru memoria vizuală a orașului – Arhivele Naționale, Muzeul Municipiului București, fotografi renumiți pentru imaginile din București- Dan Dinescu, Șerban Lăcrițeanu, Dinu Lazăr, Alfredo Padron, Mihai Petre, Dan Vartanian, istoricul Emanuel Bădescu de la Biblioteca Academiei Române și mulți alții.

Mai multe detalii despre proiect pe www.bucurestiulmeudrag.ro

 

Despre Asociația Bucureștiul meu drag

Bucureștiul meu drag îți propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a Bucureștiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.